Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

"Έχασε πάσα ιδέα"

Τι κατέγραψε ο Γ. Μαχαιρίδης στη Μύκονο

Τρίπτυχο "νερό-λύματα-απορρίμματα"

από "Κοινή Γνώμη"

Επίσκεψη στη Μύκονο πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στις 23 και 24 Ιουλίου. Με τον Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη συναντήσαμε τη Δήμαρχο Μυκόνου κ. Ειρήνη Γρυπάρη και ανταλλάξαμε απόψεις με Δημοτικούς Συμβούλους. Επίσης, μιλήσαμε για την επέκταση του δικτύου αφαλάτωσης και εξετάσαμε τρόπους για την ένταξη των έργων της οδοποιίας Νοτίου και Βορείου Μυκόνου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των απορριμμάτων και στο πρόβλημα της χρηματοδότησης της αφαλάτωσης μιας και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, Κος Κουσαθανάς ανέφερε ότι μέχρι τώρα ο Δήμος Μυκόνου έχει εισπράξει μια πολύ μειωμένη – σε σχέση με το παρελθόν - χρηματοδότηση. Την ίδια ημέρα ο Κύριος Μαχαιρίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη προκειμένου να εκταμιευθούν τα αναγκαία χρήματα για την λειτουργία της αφαλάτωσης.
Ο Περιφερειάρχης πρότεινε επίσης στο Δήμο να ασχοληθεί περισσότερο με το τρίπτυχο ‘νερό-λύματα-απορρίμματα’ μιας και όπως ανέφερε θα υπάρξουν ευκαιρίες χρηματοδοτήσεων τέτοιων έργων στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Πρότεινε στο Δήμο να κάνει χρήση του ποσού που προβλέπεται από τη ΜΟΔ για να μπορέσουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να προσλάβουν σύμβουλο καθοδήγησης για τεχνικές μελέτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ο Δήμος Μυκόνου καταφέρει να προχωρήσει τις αναγκαίες μελέτες τότε διάφορα έργα θα μπορέσουν να ενταχθούν προς χρηματοδότηση τον Ιούνη του 2014. Μετά από προτροπή εργαζόμενων του Δήμου Μυκόνου ο Κύριος Μαχαιρίδης προθυμοποιήθηκε να διοργανώσει ημερίδα για το Νόμο 3316 που απασχολεί μέρος των εργαζόμενων στο τομέα των έργων.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Περιφερειάρχης είδε τις φθορές του οδικού δικτύου και μας διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση τους (υπάρχει ήδη πρόγραμμα αποκατάστασης στο οποίο και θα ενταχθούν επιπλέον δράσεις).
Την επόμενη μέρα επισκεφθήκαμε το ΧΥΤΑ όπου και διαπιστώσαμε την πλήρη διάλυση του έργου. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από το Δήμο να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση του χώρου του ΧΥΤΑ καθώς και να προχωρήσει τις διαδικασίες για το ενταγμένο έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ (αξίας 2,35 εκατομμυρίων). Ακολούθησε επίσκεψη στο συνεταιρισμό ΜΟΙΚΟΝΟΣ οπού ο κ. Μαχαιρίδης συνεχάρη τους διοργανωτές της ανακύκλωσης και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν την προσπάθεια τους. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση στο Δήμο Μυκόνου με τη Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοικησης κ. Καλογήρου.
Βασίλης Μαργάρας
Περιφερειακός Σύμβουλος Μυκόνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.