Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Μυκόνου

mykonos skoupidia      Την αδυναμία του Δήμου Μυκονίων να διαχειριστεί την κρίσιμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί στους τομείς της καθαριότητας και των λυμάτων, με την ανεπαρκή αποκομιδή των απορριμμάτων, την ανύπαρκτη ανακύκλωση, την καταστροφική διαχείριση του ΧΥΤΑ  και τον κίνδυνο απένταξης από το ΕΣΠΑ του έργου αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο νησί, το Σάββατο 10 Αυγούστου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ο κ. Πουσσαίος που συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση πως η απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει το νησί εν μέσω θέρους στοιχειοθετεί τριτοκοσμικές καταστάσεις και ελλοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Στη συνεδρίαση παρέστη καί  ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Μυκόνου Βασίλης Μαργάρας
Προκειμένου να μην κηρυχθεί ο πλέον τουριστικός προορισμός της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τις δυσμενείς επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται, ο κ. Πουσσαίος πρότεινε συγκεκριμένες δράσεις για την επίλυση του προβλήματος, σηματοδοτώντας την πρόθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να σταθεί αρωγός στην κρισιμότητα των στιγμών, προτάσεις με τις οποίες τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συντάχθηκαν κατά πλειοψηφία.
Ο κ. Πουσσαίος πρότεινε μεταξύ άλλων την άμεση συνδρομή των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην κατεύθυνση της απ’ ευθείας ανάθεσης σε εργολάβο του έργου της αποκατάστασης του ΧΥΤΑ του νησιού και τη σύναψη διαβαθμιδικής σύμβασης μετά από λήψη σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυκονίων με την οποία θα εξουσιοδοτείται η δημαρχεύουσα Ειρήνη Γρυπάρη για την υπογραφή της, μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου, προκειμένου η πρώτη να αναλάβει να υλοποιήσει το έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, έργο που κινδυνεύει με απένταξη από το ΕΣΠΑ λόγω της σημαντικής καθυστέρησης υλοποίησής του και των περιορισμένων δυνατοτήτων των υπηρεσιών του Δήμου να το ολοκληρώσουν. (αναρτήθηκε από Cyclades24)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.