Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Η παρέμβαση του Α.Φιορεντίνου ενώπιον υπουργού Εργασίας (εντός Δήμου)

Διαβάστε την τοποθέτηση του Α.Φιορεντίνου στην συνάντηση που διεξήχθει νωρίτερα παρόντων και εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικών Συμβούλων, των αρχών του νησιού.


Σ΄αυτή τήν φωτό κανείς δέν κοιτάει στά ίσια. Πλήν Φιορεντίνου. Συμπτώσεις...
  Ευχαριστούμε, για την… αγαστή συνεργασία. Πράγματι, πρέπει να τονιστεί πως καθόλη τη διάρκεια που προΐστασθε στο υπουργείο Εργασίας έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία κάτι που δρα άκρως υποβοηθητικά στην επίλυση των ζητημάτων ευθύνης σας, που απασχολούν τον τουριστικό τομέα
Με την πρόσφατη νομοθέτηση ( ν. 4144/2013) ο τουριστικός τομέας είναι πλέον ισότιμος κοινωνικός εταίρος με τον ΣΕΒ, την ΓΣΕΒΕΕ, την ΕΣΕΕ και από πλευράς εργαζομένων την ΓΣΕΕ. Πρόκειται για την δικαίωση των αγώνων  άνω των 15 ετών και σας ευχαριστούμε για την εξέλιξη αυτή.
Είμαστε συνοδοιπόροι στην προσπάθεια μείωσης της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τουριστικός τομέας εδώ και χρόνια, πρώτος και ίσως μόνος, έχει ταχθεί υπέρ της υποχρεωτικής καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων μέσω των χρηματοπιστωτικών οργανισμών.
Με την πρόσφατη νομοθέτηση στο ν. 4144/2013,  για τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων έως 10 δωμάτια και την υπό προϋποθέσεις μη υποχρεωτική εγγραφή τους στον ΟΑΕΕ έγινε ένα αποφασιστικό βήμα σε ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι ιδιοκτήτες πολύ μικρών υποδομών.
Δεν έχει υλοποιηθεί η μνημονιακή δέσμευση για μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9%. Μια τέτοια κίνηση θα συμβάλλει στην μείωση της ανεργίας καθώς και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων.
Θα πρέπει να επανέλθει η υποχρεωτικότητα των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας, δηλαδή να κηρύσσονται, υπό τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας γενικώς υποχρεωτικές σε μέλη και μη μέλη σωματίων. Τουλάχιστον οι νέες «αποπληθωρισμένες» ΣΣΕ δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κηρύσσονται γενικώς υποχρεωτικές. Αξίζει να σημειωθεί πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων υπέγραψε νέα κλαδική σύμβαση διασφαλίζοντας εργασιακή ειρήνη, στον ξενοδοχειακό κλάδο, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Η  συμφωνία προβλέπει μείωση του βασικού μισθού της τάξης του 15%, με ταυτόχρονη διατήρηση όλων των επιδομάτων (ακόμη και όσων καταργούνται από το μνημόνιο – Π.Υ.Σ. 2/2012) και χωρίς αλλαγές στα θεσμικά θέματα της προηγούμενης σύμβασης.
Θα πρέπει να επανεξεταστεί το καθεστώς της επιδότησης ανεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Σύμφωνα με το αρ. 39 παρ.1 Ν.3986/2011 από 1.1.2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων (400) με προφανείς δυσμενείς επιπτώσεις για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους.
Ανδρέας Ν Φιορεντίνος
Αναπληρωτης ΓΓ ΕΟΤ
(όπως δημοσιεύθηκε, αποκλειστικά, στό mykonospress)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.