Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

"Προεδρεία Σκαγιά" : Η παρακμή σ΄όλο της τό μεγαλείο

Εικόνες διάλυσης στο Δήμο Μυκόνου

dimarxeion mykonou
Το απόλυτο μπάχαλο επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου, η οποία διακόπηκε λόγω έντονων αντιπαραθέσεων και φραστικών επεισοδίων, σε μια εποχή που ο Δήμος βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις και οδεύει προς διάλυση. 
Η κατάσταση στο Δήμο πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και έχει χαθεί ο έλεγχος από κάθε έννοια. Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης το κλίμα ήταν τεταμένο με έντονους διαξιφισμούς, ενώ το κλίμα δυναμιτίστηκε ακόμη περισσότερο, όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Σκαγιάς έδωσε απαντήσεις στις καταγγελίες και στην πρόταση μομφής που είχαν κάνει σε βάρος του οι συνδυασμοί της μειοψηφίας, ζητώντας την παραίτησή του.
Οι απαντήσεις που έδωσε ο κ. Σκαγιάς ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, όχι μόνο σε στελέχη της μειοψηφίας, αλλά και της δημοτικής αρχής. Το κλίμα εκτροχιάστηκε τελείως και οι αντιπαραθέσεις ήταν τόσο έντονες (ακούστηκαν και ύβρεις), που μόνο στα χέρια δεν ήρθαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κ. Σκαγιάς βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει επικίνδυνα διέκοψε την συνεδρίαση, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά πολλών συναδέλφων του και τονίζοντας ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες ήταν αδύνατον να συνεχιστεί η διαδικασία. Από τη δική τους πλευρά, δεν ήταν λίγοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που κατηγόρησαν τον κ. Σκαγιά για αυταρχική συμπεριφορά, υποστηρίζοντας ότι δεν τους έδωσε το λόγο να απαντήσουν σε προσωπικές κατηγορίες που ο ίδιος τους επέρριψε στην ομιλία του.
Το θέμα είναι ότι ο Δήμος Μυκόνου βαδίζει – στην κυριολεξία - στον αυτόματο πιλότο. Διοίκηση ουσιαστικά δεν υπάρχει από τότε που τέθηκαν σε αργία ο π. δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοί του, οι υπηρεσίες υπολειτουργούν ανεξέλεγκτα με τους υπαλλήλους να κάνουν ότι θέλουν, ενώ εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι δε μπορεί να λειτουργήσει ούτε το δημοτικό συμβούλιο και υπάρχουν σωρεία θεμάτων και εκκρεμοτήτων που έχουν συσσωρευτεί.
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δε βρεθεί λύση για να λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς ο Δήμος, τότε θα βαρέσει διάλυση. Η επόμενη δημοτική αρχή- όποια και αν είναι – θα αναλάβει καθήκοντα από 1η Σεπτεμβρίου του 2014. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να σταθεί όρθιος ο Δήμος για 13 μήνες ακόμη αν δεν αντιμετωπιστούν τα σημερινά θλιβερά φαινόμενα.  (cyclades 24gr.)        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.