Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Η γέφυρα "Pont neuf" στό Παρίσι καί άλλα αξιοθέατα...



Κατηγορία : Αρχιτεκτονική                                                                                                                                 
Σε μία προσπάθεια  να δώσουμε περισσότερη έμφαση σε αρχιτεκτονικά επιτεύγματα που χαρακτηρίζονται για την αισθητική τους αρτιότητα, σας παρουσιάζουμε μία φωτογραφία από τη γέφυρα Pont Neuf στήν πρωτεύουσα τής Γαλλίας.
Η εν λόγω γέφυρα είναι η παλαιότερη στο Παρίσι και χρειάστηκαν 26 χρόνια για την κατασκευή της. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1578 και ολοκληρώθηκαν το 1604. Η «Le Pont Neuf» αποτελείται από 2 ανεξάρτητες γέφυρες, μία με επτά αψίδες και η άλλη μία με πέντε. Το άγαλμα του Ερρίκου του 4ου βρίσκεται δεξιά της γέφυρας. Πρόκειται για το πρώτο άγαλμα ιππέα που φιλοτεχνήθηκε στο Παρίσι και μάλιστα το πρώτο αυτόνομο άγαλμα, χωρίς δηλαδή να αποτελεί τμήμα κτιρίου. Όπως πολλά άλλα βασιλικά αγάλματα, καταστράφηκε κατά τη Γαλλική Επανάσταση. Αντικαταστάθηκε με ένα ακριβές αντίγραφο το 1818. 
                                                                                                  ***
Η "άκρως γλαφυρή" απεικόνιση, στήν ίδια φωτογραφία, τής κατάστασης στήν οποία έχουν περιέλθει ορισμένοι νησιωτικοί δήμοι τής χώρας μας, οφείλεται στήν επιμονή μιάς τοπικής ακτιβίστριας νά συμβάλλει θεαματικά στήν περαιτέρω "σύσφιξη" τών δύο πολιτισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.