Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ακρίτα για την Χρυσή Αυγή...




Με μιά ανάρτήση-φωτιά, στην προσωπική της σελίδα στο facebook, η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα σχολιάζει τις σημερινές εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τις συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής. (Σημείωση Νέας Μυκόνου : η Ελενα Ακρίτα είναι κόρη τού Λουκή* καί τής Σύλβας Ακρίτα τό γένος Γιαβάσογλου).
*Ο Λουκής Ακρίτας (1909-7 Φεβρουαρίου 1965[1]) ήταν λογοτέχνης (ασχολήθηκε με την πεζογραφία, το θέατρο, και το δοκίμιο), δημοσιογράφος και πολιτικός από την Κύπρο. Εκλέχτηκε βουλευτής στις εκλογές του 1963 και 1964 οπότε ως υφυπουργός Παιδείας υλοποίησε την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση που εισηγήθηκε ο Ευάγγελος Παπανούτσος. Το λογοτεχνικό του έργο διέπεται από την προοδευτική του ιδεολογία και την ανθρωπιστική του κοσμοθεωρία και χαρακτηρίζεται από μια αισιόδοξη προοπτική, που προκύπτει από την πίστη του στην ψυχική αντοχή των κοινωνικά αδικημένων.
Γυναίκα του υπήρξε η Σύλβα Ακρίτα κόρη του Κωνσταντίνου Γιαβάσογλου, Υπουργού Πρόνοιας και Γερουσιαστή με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Η Σύλβα Ακρίτα υπήρξε η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, μέλος του Συμβουλίου Ευρώπης και Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Μαζί αποκτήσανε μια κόρη, την δημοσιογράφο και συγγραφέα Έλενα Ακρίτα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.