Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ραγδαία εξελιξη στή δικαστική έρευνα...


Ραγδαίες είναι εξελίξεις στην δικαστική έρευνα για την Χρυσή Αυγή, καθώς νωρίς το πρωί του Σαββάτου συνελήφθησαν ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και ο «πυρηνάρχης» της Τοπικής Οργάνωσης της ΧΑ στη Νίκαια Κώστας Πατέλης, ο οποίος συνομίλησε με τον καθ' ομολογίαν του ιδίου δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γ.Ρουπακιά, πριν και μετά τη δολοφονική ενέργεια.


Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις έρευνες στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκαν τρία πιστόλια χωρίς σχετική άδεια.

Συνολικά έχουν γίνει γίνει 16 συλλήψεις, τεσσάρων βουλευτών και 12 στελεχών, μετά το καταληκτικό συμπέρασμα στο εννεασέλιδο πόρισμα του Αρείου Πάγου ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση.

Διαφεύγουν της σύλληψης οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Νίκος Μίχος, παρά τις έρευνες στην Αθήνα και στην επαρχία. (
                                                                                                                                                   ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
19:00μμ. Μεταφέρονται ΤΩΡΑ στα δικαστήρια στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες αρχηγοί της Χ.Α. Κραυγές Λαγού και Κασιδιάρη στην είσοδο της ΓΑΔΑ, ο Μιχαλολιάκος δεν ήθελε να τον κρατούν οι αστυνομικοί, αλλά επέμεναν οι αστυνομικοί. Βγήκαν όλοι με τις χειροπέδες.                                                                                               21:22 Μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων 13 στελέχη της Χρυσής Αυγής που έχουν συλληφθεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος της Τ.Ο. Νίκαιας Γ.Πατέλης, καθώς και ο ειδικός φρουρός της ΔΙΑΣ Πειραιά και η ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στην Ασφάλεια Πειραιά στο σπίτι της οποίας βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο και κάρτα μέλους της Χ.Α.                                                                      00:40  Ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών σε βάρος των συλληφθέντων βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.
00:55  Τρία άτομα, ηλικίας 29, 40 και 43 ετών, συνελήφθησαν κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αρτέμιδα (Λούτσα) λίγο πριν τα μεσάνυχτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.