Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Το πολιτεύεσθαι "εκ τού ασφαλούς" καί τό πολιτεύεσθαι..."pericolosamente"!

Ο Ρήγας που ψήφισε την αντιμεταρρύθμιση στα ΑΕΙ τα βάζει τώρα με τον Πελεγρίνη 


O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας φαίνεται ότι έχει αντιληφθεί ότι πουλάει να τα βάζει κανείς με όσους αντιδρούν στις προτάσεις της κυβέρνησης και σήμερα επέλεξε να επιτεθεί στον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόση Πελεγρίνη.

Έβαλε λοιπόν τις φωνές, τον κατηγόρησε ότι αυτός φταίει για τα κακώς κείμενα του Πανεπιστημίου Αθηνών κι άλλα τέτοια ωραία.



Θέλω να θυμίσω στον κ. Ρήγα αλλά και στο υπουργείο Παιδείας ότι το πρώτο νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση αυτή στη Βουλή ήταν αυτό που ξήλωνε το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ. Εκτός των άλλων, το νομοσχέδιο αυτό προέβλεψε, ότι:

-Οι νυν πρυτανικές αρχές θα εξαντλήσουν τη θητεία τους, ενώ ο νόμος Διαμαντοπούλου προέβλεπε να παραδώσουν τη θέση τους έως τις 31 Αυγούστου του 2012.
-Οι πρυτανικές αρχές αναλαμβάνουν την αρμοδιότητα να διενεργήσουν εκλογές για την ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης, ενώ η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ανήκε σε διορισμένη επιτροπή αποτελούμενη από πανεπιστημιακούς, αντιπρυτάνεις και πρώην πρυτάνεις.
-Η Σύγκλητος έχει την ευθύνη των ακαδημαϊκών θεμάτων, ενώ τα οικονομικά και διοικητικά παραμένουν στα Συμβούλια Διοίκησης. Εως τώρα τα Συμβούλια Διοίκησης είχαν την ευθύνη και των ακαδημαϊκών θεμάτων.

Με λίγα λόγια, ο κ.Ρήγας με την ψήφο του προστάτευσε τοτε τη συντεχνία των πρυτάνεων και τώρα τους κατηγορεί ότι αυτοί φταίνε για όλα. Σοβαρός πολιτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.