Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Η απόφαση τού Δικαστηρίου : Είκοσι χρόνια κάθειρξη για Άκη

Την ανώτερη δυνατή ποινή, 20 χρόνια κάθειρξη, επέβαλε στον Άκη Τσοχατζόπουλο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της ροής «μαύρου» χρήματος στα εξοπλιστικά προγράμματα αφότου δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον πρώην υπουργό.

Όσον αφορά τους άλλους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι, επιβλήθηκαν 16 χρόνια κάθειρξης για τον Γιάννη Σμπώκο, 13 χρόνια για τον Γιώργο Σαπχατζίδη και την Ευφροσύνη Λαμπορούλου, και 12 χρόνια για τη Βίκυ Σταμάτη και τον Αστέριο Οικονομίδη.

Δώδεκα χρόνια έλαβε και η Αρετή Τσοχατζοπουλου, η μοναδική περίπτωση όπου το δικαστήριο δεν ακολούθησε τις εισηγήσεις των εισαγγελέων, που είχαν προτείνει 10 χρόνια κάθειρξης.

Από 10 χρόνια κάθειρξη έλαβαν η Ταλίτα Τσεκούρα, ο Νίκος Γεωργουλάκης, ο Οράτιος Μελάς, ο Γιώργος Αντωνιάδης και ο Γιώργος Κωνσταντάτος.

Τέλος, 6 χρόνια κάθειρξης επιδικάστηκαν στον Νίκο Ζήγρα, στον οποίο αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, τον Παναγιώτη Σταμάτη, την Γκουντρούν Τσοχατοπούλου, τον Νίκο Καρατζά και τον Φώτη Αρβανίτη.

Πηγή:  ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.