Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Πέφτεις Πάλλη από τα σύννεφα;


Παραπολιτική
Συχνά-πυκνά αγοράζω το περιοδικό HotDoc του Κώστα Βαξεβάνη για δυο λόγους α) γιατί ανήκει στο ανύπαρκτο στην Ελλάδα είδος της ερευνητικής δημοσιογραφίας και β) γιατί το περιεχόμενο του δεν διατίθεται δωρεάν στο Διαδίκτυο.

Τον περασμένο Μάρτιο, το Hot Doc φιλοξένησε έναν πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ που αφορούσε τον Αναστάσιο Πάλλη, έναν εκ των μεγαλομετόχων της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και τον εμφάνιζε να σχετίζεται με εμπόριο όπλων κι άλλα ενδιαφέροντα για τον ποινικό κώδικα πράγματα.


Διαβάζοντας το συγκεκριμένο αφιέρωμα, φαντάστηκα αμέσως ότι αυτό θα είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στα δελτία ειδήσεων της χώρας, το πως δηλαδή ο βασικός οικονομικός παράγοντας της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία κυριακάτικης εφημερίδας είναι ένας τέτοιος άνθρωπος.

Κι όμως. Κανείς δεν ασχολήθηκε, όπως κανείς δεν ασχολήθηκε κι όταν ο Κώστας Βαξεβάνης υποστήριξε ότι πράκτορες της ΕΥΠ πήγαν να του τη στήσουν, ούτε κι όταν η Δικαιοσύνη διαπίστωσε ότι μάλλον πήγαν να του τη στήσουν. Κανείς. Καθόλου.

Αυτές τις μέρες οι διωκτικές αρχές ασχολούνται με τον φυγόδικο κ. Πάλλη ο οποίος δεν γεννήθηκε...φυγόδικος, απλώς πρόλαβε να φύγει. Εσείς τι θα κάνατε αν διαβάζετε σε έναν περιοδικό τα πάντα για τις παράνομες δραστηριότητες σας;

Τα ΜΜΕ καλύπτουν έκπληκτα τις εξελίξεις. Πέφτουν από τα σύννεφα με τη διακίνηση όπλων που ενδέχεται να έκανε ο κ. Πάλλης, εντυπωσιάζονται από το πιθανολογούμενο ναζιστικό μανδύα των πράξεων και των παραλείψεων του. Το ίδιο φυσικά και οι πολιτικοί, οι επαγγελματίες του είδους «πέφτω από τα σύννεφα».

Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται η κακή σχέση αυτής της χώρας με την αλήθεια. Επειδή κάποιοι θεωρούν τον Βεξεβάνη «γραφικό» και «λαϊκιστή», δεν κάθισαν ποτέ να τον ακούσουν, δεν πήραν στον σοβαρά αυτά που έγραφε. Kι εντάξει οι πολιτικοί, οι δικαστές;

Τώρα πάντως τρέχουμε. Ελλάς όλέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.