Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινά σε δεύτερο βαθμό η δίκη Παπαγεωργόπουλου

Για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης./
Αντιμέτωπος με τρία ενδεχόμενα βρίσκεται ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στη δευτεροβάθμια δίκη για την υπεξαίρεση 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ξεκινά την Τρίτη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Το χειρότερο σενάριο είναι να διατηρηθούν τα ισόβια δεσμά που επέβαλε το πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, πριν από οκτώ μήνες, στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Το δεύτερο είναι να μειωθεί η ποινή, σπάζοντας τα ισόβια, αν αναγνωρίσει το δικαστήριο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, που πρέπει να αποδεικνύεται από συγκεκριμένα περιστατικά και ενέργειες και να μην προσκρούει στην εξακολούθηση του εγκλήματος, σύμφωνα με νομικούς κύκλους.
Το τρίτο και καλύτερο ενδεχόμενο για τον κατηγορούμενο είναι η αθώωση, κάτι που προσδοκά και ίδιος ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Ο πρώην δήμαρχος μέχρι σήμερα με αλλεπάλληλες επιστολές του μέσα από τις φυλακές Διαβατών, όπου είναι κρατούμενος, διατείνεται ότι «δεν έχει ουδεμία σχέση με την υπεξαίρεση». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του, αναφέρει ότι άδικα σπιλώθηκε το όνομά του και σημειώνει ότι η υπεξαίρεση ξεκίνησε πριν αυτός αναλάβει τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Μαζί με τον πρώην δήμαρχο στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν άλλα τέσσερα άτομα: Ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης και ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, οι οποίοι εκτίουν επίσης ποινή ισόβιας κάθειρξης για την υπεξαίρεση.
Οι δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, που καταδικάστηκαν με καθείρξεις 15 και 10 ετών αλλά δεν φυλακίστηκαν επειδή υπέβαλαν έφεση που έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, μέχρι το Εφετείο.
Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.