Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Το ΣΔΟΕ ανοίγει τους λογαριασμούς της ΧΑ και των βουλευτών της

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν προκύπτουν στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή άλλου είδους οικονομικά αδικήματα

Με δικαστική εντολή ξεκινούν έλεγχοι στα οικονομικά όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε βάθος δεκαετίας.

                                                   (τού Κ.Μητρόπουλου)
Οι «Ράμπο» του Σώματος Δίωξης θα «ξεσκονίσουν» τα πόθεν έσχες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αλλά δεν θα περιοριστούν σε αυτό. Θα περάσουν «από κόσκινο» τα έσοδα και τα έξοδα της ΧΑ σε βάθος 10ετίας.

Τους ελέγχους θα διενεργήσουν ειδικοί επιθεωρητές της Υπηρεσίας Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣΔΟΕ θα ξεκινήσει έρευνες άμεσα.

Το αίτημα των ανακριτών προς το ΣΔΟΕ αφορά και τον έλεγχο των οικονομικών του κόμματος πέραν των πόθεν έσχες των βουλευτών. Τον έλεγχο παρήγγειλαν οι ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις ως τώρα εφόδους των Αρχών σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, συλλέγεται πλούσιο υλικό για χρηματικές συναλλαγές της οργάνωσης ή επιφανών στελεχών της από τη Δικαιοσύνη.

Έμπειρα στελέχη των υπηρεσιών εκτιμούν πως το βάρος των ερευνών θα πέσει στους «τροφοδότες λογαριασμούς», για να αποδειχθεί εάν διακινείτο «βρώμικο χρήμα» από παράνομες δραστηριότητες του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά και να ελεγχθεί η νομιμότητα και ο σκοπός των δράσεων της Χρυσής Αυγής στις οποίες κατέληγαν (πχ τρομοκρατία, τάγματα εφόδου κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.