Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Έντονα σενάρια για υποψηφιότητα Σκανδαλίδη στο Νότιο Αιγαίο


skandalidis
Σενάριο το οποίο δείχνει να έχει τις πιθανότητές του ώστε να γίνει πράξη, βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσω του aftodioikisi.gr. Το έγκυρο site με χθεσινό του παραπολιτικό δημοσίευμα αναφέρεται στο φλερτ που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στον π. υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα τονίζει ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις των δύο πλευρών με αντικείμενο της περιφερειακές εκλογές και την υποψηφιότητα του κ. Σκανδαλίδη στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Να σημειώσουμε ότι η καταγωγή του π. υπουργού είναι από την Κω και το όνομά του είχε ακουστεί και στις προηγούμενες εκλογές, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει κάτι.
Ο κ. Σκανδαλίδης έχει συγκρουστεί ουκ ολίγες φορές με τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και με τη συγκυβέρνηση. Μάλιστα, προ ημερών κατά τη διαδικασία συζήτησης και ψηφοφορίας της πρότασης μομφής που κατάθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο έμπειρος πολιτικός είπε απευθυνόμενος στους κυβερνόντες: «Σήμερα παίρνετε την ψήφο μου με υφαρπαγή. Δεν σας ανήκει. Αλλά αναγκάζομαι να σας τη δώσω. Δεν είναι λευκή επιταγή, ούτε προδικάζει την αυριανή ημέρα».
Εξάλλου, ο κ. Σκανδαλίδης, πέρα από την κυοφορούμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν τελικά θέσει υποψηφιότητα περιφερειάρχη, είναι πολύ πιθανό να πάρει και την στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Το γεγονός επιβεβαιώνει δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από εταιρεία φίλα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα του Κ. Σκανδαλίδη να φιγουράρει στην κορυφή των υποψηφίων.
Εναλλακτική λύση – σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η υποψηφιότητα Σκανδαλίδη – είναι ο δήμαρχος Λειψών Μπενέτος Σπύρου, ο οποίος δείχνει διαθέσιμος να πάρει πρωτοβουλία για τη δημιουργία περιφερειακού συνδυασμού με αντιμνημονιακή ταμπέλα.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί, ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε τοπικό επίπεδο δε βλέπουν με καλό μάτι την υποψηφιότητα Σκανδαλίδη και κατ’ επανάληψη έχουν δηλώσει ότι δε θα πρέπει η παράταξή τους να στηρίξει ένα πρόσωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με το ΠΑΣΟΚ και με τις πολιτικές του συστήματος που μας οδήγησαν στη μέγγενη του Μνημονίου και στη λιτότητα. Ωστόσο, αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται σε υψηλό επίπεδο και το πιθανότερο είναι τις τελικές επιλογές να κάνει ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.                                                  (cyclades 24.gr 13/11)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.