Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Η ΝΔ διέγραψε τον Μιχάλη Λιάπη


Τη διαγραφή του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη που συνελήφθη να οδηγεί με πλαστές πινακίδες, χωρίς ασφάλιση και δίπλωμα αποφάσισε η ΝΔ. Ο κ. Λιάπης δεν παρέστη νωρίτερα στο δικαστήριο για την εκδίκαση της υπόθεσής του, αλλά έστειλε το δικηγόρο του, ο οποίος ζήτησε και έλαβε αναβολή για τις 30 Δεκεμβρίου.

Φέρεται να επικαλέστηκε λόγους υγείας, ενώ υπήρξε η πληροφορία ότι ο κ. Λιάπης βρίσκεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Κατάρ.

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε για τις 30 Δεκεμβρίου, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, η δίκη του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί χωρίς δίπλωμα ανασφάλιστο αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες.
 
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε μετά από αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος του Λιάπη –ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο, προκειμένου να προσκομίσει -όπως είπε- το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ο πρώην υπουργός, ανέφερε ο συνήγορός του, έχει ήδη πληρώσει τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν , έχει πάρει πίσω τις πινακίδες του οχήματος, τις οποίες είχε καταθέσει τον περασμένο Αύγουστο και έχει καταβάλει τα ποσά για τα τέλη κυκλοφορίας.
 
Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του Λιάπη αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ του επιβλήθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια, χωρίς άδεια.
Το μεσημέρι της Πέμπτης 19/12, η ΝΔ ανακοίνωσε την διαγραφή του από το κόμμα, μία κίνηση βαρύνουσας σημασίας, δεδομένου ότι ο κ. Λιάπης είναι ανιψιός του ιδρυτή του κόμματος, Κωνσταντίνου Καραμανλή και εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καρααμανλή. Σημειώνεται ότι η σύλληψη του κ. Λιάπη, προκάλεσε έκπληξη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπου πολλά ήταν τα δημοσιεύματα για το παράδοξο πρώην υπουργός Μεταφορών να συλληφθεί με πλαστές πινακίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.