Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Peter O' Toole

                 

ΑΘΗΝΑ 15/12/2013

       Ο Ιρλανδός ηθοποιός Peter O' Toole, ο κινηματογραφικός «Λόρενς της Αραβίας» άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών, μετά από μακρά ασθένεια, ανακοίνωσε σήμερα ο ατζέντης του.
Ο Ο' Τουλ πέθανε το Σάββατο σε νοσοκομείο του Λονδίνου όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, είπε ο ατζέντης Στιβ Κένις. «Η οικογένεια ανακοινώνει σήμερα ότι δυστυχώς ο Πίτερ πέθανε χθες, γαλήνια, στο νοσοκομείο. Ήταν άρρωστος για μεγάλο διάστημα», σημείωσε.
Ο Peter O' Toole γεννήθηκε το 1932 από Ιρλανδό πατέρα και Σκωτσέζα μητέρα. Μεγάλωσε στη Βρετανία και φοίτησε σε καθολικό σχολείο. Σε νεανική ηλικία ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία αλλά καθώς το όνειρό του ήταν να γίνει ηθοποιός, φοίτησε στη Βασιλική Ακαδημία της Δραματικής Τέχνης.                                                                          Καταξιώθηκε αρχικά ως θεατρικός ηθοποιός και ασχολήθηκε ελάχιστα με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση μέχρι το 1962, όταν ο Ντέιβιντ Λιν τον επέλεξε να πρωταγωνιστήσει στο ρόλο του συνταγματάρχη Λόρενς στην ταινία «Ο Λόρενς της Αραβίας». Η ερμηνεία του αυτή τον έφερε υποψήφιο για Όσκαρ. Ακολούθησαν άλλες επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου αλλά δεν κέρδισε ποτέ το πολυπόθητο αγαλματάκι παρά μόνο το 2003, όταν η Αμερικανική Ακαδημία τον τίμησε με ένα βραβείο για το σύνολο της καριέρας του.                                                                                                 Nooz.gr                   

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.