Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Κατηγορούμενοι 10 απόστρατοι αξιωματικοί για τις μίζες των εξοπλιστικών

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ
Κατηγορούμενοι 10 απόστρατοι αξιωματικοί για τις μίζες των εξοπλιστικών

Δέκα νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων και του εξοπλιστικού προγράμματος ASRAD καλούνται τις επόμενες ημέρες να λογοδοτήσουν στον ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή στο πλαίσιο της έρευνας για τις παράνομες αμοιβές.
Οι νέες κλήσεις που απέστειλε ο ανακριτής αφορούν πρόσωπα που κατονομάστηκαν από τον πρώην εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας STN Atlas, Παναγιώτη Ευσταθίου ο οποίος απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες για παράνομα χρήματα που έδωσε για προμήθειες του ΥΕΘΑ.
Ο Παναγιώτης Ευσταθίου, που κατηγορείται για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φέρεται να ομολόγησε ενώπιον του ανακριτή πως έδωσε χρήματα ως «μίζες» σε μια σειρά από πρόσωπα, κυρίως απόστρατους πλέον αξιωματικούς.
Μετά την απολογία του προέκυψε διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα, για την ποινική του μεταχείριση, την οποία ήρε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος με εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.
Οι νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση καλούνται από τον ανακριτή να δώσουν εξηγήσεις εντός της ερχόμενης εβδομάδας.                                                                                                                                                Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.