Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Νέες μοτοσικλέτες-περιπολικά για το Λιμενικό Σώμα

Προτεραιότητα η παραμεθόριος

Νέες μοτοσικλέτες-περιπολικά για το Λιμενικό Σώμα
Αθήνα
Με 32 μοτοσικλέτες-περιπολικά, οι οποίες πρόκειται να διατεθούν άμεσα στις λιμενικές αρχές της χώρας, με προτεραιότητα την παραμεθόριο, ενισχύθηκε το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής στον χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στον Πειραιά, παρουσία του υπουργού, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχου ΛΣ, Δημήτρη Μπαντιά.

Η αγορά των εν λόγω μηχανών πραγματοποιήθηκε κατόπιν δημόσιου, τακτικού διαγωνισμού ανοικτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής και ολοκληρώθηκε λόγω της έγκαιρης απορρόφησης πόρων, κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

«Έχω τονίσει, εδώ και καιρό, ότι η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος σε προσωπικό και τεχνικά μέσα, για την αντιμετώπιση των πολυδιάστατων αναγκών του, λόγω και της πίεσης της παράνομης μετανάστευσης, για εμάς αποτελεί προτεραιότητα» δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης μετά το πέρας της εκδήλωσης παραλαβής.

«Σε αυτό το πλαίσιο, επιταχύνουμε την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και ενισχύουμε το Σώμα, ιδίως στις ακριτικές περιοχές της χώρας μας, όπου υπάρχει και μεγαλύτερη ανάγκη» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.