Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Με νέο αντάρτικο απειλεί ο Χριστόδουλος Ξηρός

«Θέλουμε δικαιώματα και θα τα κατακτήσουμε με το όπλο στο χέρι»
Επιστολή την οποία υπογράφει ο Χριστόδουλος Ξηρός, ως «ελεύθερο μέλος της 17Ν» δημοσιεύθηκε στο Indymedia.
Σε αυτή, εξαπολύει επίθεση και απειλές κατά των ΜΜΕ και του πολιτικού συστήματος και προειδοποιεί ότι θα «βροντήξει ξανά το αντάρτικο τουφέκι».
Παράλληλα, χαρακτηρίζει προσωπική του επιτυχία το ότι κατάφερε να του χορηγηθεί άδεια, παραπέμποντας στη φράση που είπε ο Τζαβέλας όταν έπεισε τον Αλή Πασά να τον αφήσει ελεύθερο: «Χαίρομαι που εγέλασα έναν δόλιο».
Στην επιστολή – η οποία ξεκινά με τη ρήση «καλύτερα μας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» και συνοδεύεται από βίντεο - ο Χρ. Ξηρός προβαίνει σε δριμεία επίθεση κατά των ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «κροκόδειλους» που θα αρχίσουν τις «κλάψες» και θα ζητούν «αίμα στην αρένα».
Η δημοκρατία, σύμφωνα με τον καταζητούμενο «Μανώλη» της 17Ν, έχει πεθάνει προ πολλού και το «εξάμβλωμα» που έχει απομείνει είναι τόσο εξόφθαλμα φασιστικό, που «εξέχουν γύρω του οι αγκύλες της σβάστικας».

Ο Χρ. Ξηρός απευθύνει προειδοποίηση κατά του «κανιβαλισμού» των συγγενών και των αγαπημένων του προσώπων, απειλώντας ότι «τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει». «Θέλουμε δικαιώματα και θα τα κατακτήσουμε με το όπλο στο χέρι», υποστηρίζει, προσθέτοντας ότι δεν ζητεί χάρη από κανέναν.
Κλείνοντας, αναφέρει ένα κομμάτι από την πολιτική του δήλωση αντί απολογίας στο εφετείο, τον Νοέμβρη του 2006: «Δεν είμαι σε καμιά περίπτωση αυτό που περιγράφετε, σίγουρα όμως είμαι αυτό που φοβάστε».

«Η δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού και η τρομοκρατία, όχι μόνο δεν φοβίζουν το "σύστημα", αλλά διευκολύνουν την τρομολαγνεία και τον κρατικό αυταρχισμό» σχολίασε λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  Δημήτρης Παπαδημούλης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Σε σκληρό ύφος κινήθηκε η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Χριστόδουλος Ξηρός χαρακτηρίζεται αυτόκλητος «υπερασπιστής» των «λαϊκών συμφερόντων», ο οποίος δεν πιστεύει στη δημοκρατία, ενώ παράλληλα αφήνονται αιχμές κατά της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η δράση τέτοιων «τιμωρών», ερήμην των μαζικών αγώνων, έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί στην ενίσχυση της καταστολής, του εκφοβισμού της κοινωνίας και στην αναπαραγωγή ενός φαύλου κύκλου βίας που αξιοποιείται από τις κατεστημένες δυνάμεις για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.
«Ήδη κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους, τους προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας, να αλλάξουν την ατζάντα για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία» αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου τονίζεται ότι «θα διαψευστούν».
Τέτοιου είδους ζητήματα δεν προσφέρονται ούτε για προβοκάτσιες, ούτε για μικροπολιτική εκμετάλλευση, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 (από naftemporiki.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.