Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

«Αρκτική εισβολή» προ των πυλών στις ΗΠΑ

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΕΩΣ -30 ΒΑΘΜΟΥΣ

Με μία ακόμη ψυχρή εισβολή και τις θερμοκρασίες να κατρακυλούν ακόμη και στους -30 βαθμούς κελσίου βρίσκονται αντιμέτωπες οι Ηνωμένες Πολιτείες, που εδώ και αρκετές ημέρες πλήττονται από βαρυχειμωνιά που έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 13 ανθρώπων.

«Αρκτική εισβολή» προ των πυλών στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Κυριακή οι θερμοκρασία στη Βόρεια Ντακότα και στις μεσοδυτικές πολιτείες,θα πέσει στους -30 βαθμούς, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι θα δίνουν την αίσθηση των -50.
Μέχρι την Τετάρτη, σχεδόν η μισή χώρα θα «τουρτουρίσει» σε θερμοκρασίες κοντά στο 0 ή χαμηλότερες. Η αρκτική εισβολή αναμένεται να επελάσει μέχρι και σε πολιτείες του Νότου, όπως η Αλαμπάμα.
Οπως επιβεβαίωσε το CNN, από το πολικό αυτό κύμα έχουν χάσει τη ζωή του τουλάχιστον 13 άνθρωποι. Έντεκα έχουν σκοτωθεί σε τροχαία δυστυχήματα, ένας από υποθερμία στο Ουισκόνσιν και μία 71χρονη γυναίκα που έπασχε από Αλτσχάιμερ και είχε φύγει από το σπίτι της, εντοπίστηκε νεκρή στο χιόνι σε δασώδη περιοχή.

Στο Σικάγο όπου ο εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Κοινωνικών και Οικογενειακών Υποθέσεων, μιλώντας στην εφημερίδα Chicago Tribune κάλεσε τους πολίτες παραμείνουν σε ασφαλή και ζεστά μέρη τις επόμενες μέρες αναμένεται νέο ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους -24 βαθμούς που είναι η χαμηλότερη που καταγράφηκε στο Σικάγο δυο φορές, στις 18 Ιανουαρίου 1994 και στις 24 Δεκεμβρίου του 1983.
Στη Μινεσότα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα. «Έλαβα αυτή την απόφαση για την προστασία όλων των παιδιών, από αυτές τις επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται για τη Δευτέρα» ανέφερε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Μαρκ Ντέιτον, καλώντας τους κατοίκους «να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή σε αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες».
Κάτοικοι της πόλης Εμπαρας της Μινεσότα λένε ότι μπορεί να σπάσει το ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών των -64 βαθμών που είχε καταγραφεί το 1996.
Χάος στις πτήσεις
Χιλιάδες επιβάτες αεροπορικών πτήσεων εγκλωβίστηκαν στα αεροδρόμια, λόγω των ακυρώσεων πτήσεων.
Η FlightAware.com, που καταγράφει τις ακυρώσεις πτήσεων λόγω καιρού ή μηχανικών προβλημάτων, ανακοίνωσε ότι περίπου 3.200 πτήσεις ακυρώθηκαν την Παρασκευή για εντός και εκτός ΗΠΑ.
Ως τις 10 το βράδυ του Σαββάτου είχαν ακυρωθεί 1.391 πτήσεις, ενώ για σήμερα ήδη έχουν ακυρωθεί 760.    (ΕΘΝΟΣ.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.