Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ρώτησε τον Βενιζέλο για τον Χριστόδουλο Ξηρό ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ


Παραπολιτική

Την άμεση σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού φέρεται να ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κατά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή εκφράζοντας την ενόχληση της Ουάσιγκτον για την υπόθεση.

«Πώς είναι δυνατόν να αφήνετε εγκληματίες να παίρνουν άδειες;» διερωτήθηκε ο κ. Κέρι, σύμφωνα με πληροφορίες. «Ήταν η κακή εφαρμογή ενός κακού νόμου», φέρεται να τού απάντησε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

Την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού είχε εκφράσει επισήμως και η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι.

«Ανησυχούμε βαθύτατα για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, καίριο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", η οποία δολοφόνησε πέντε μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές όπου εκτίει ποινή εξάκις σε ισόβια για φόνους» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΣΚΑΙ 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αν δεν κάνω λάθος, η υπόθεση της Χρυσής Αυγής και η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού είναι τα μόνα δύο μη οικονομικά θέματα της εγχώριας επικαιρότητας που προξένησαν το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον των διεθνών συνομιλητών της χώρας.

Το να ρωτάει, ουσιαστικά επίσημα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τον ομόλογο του για την απόδραση ενός Έλληνα τρομοκράτη, προκαλεί σημαντική ζημιά στη διεθνή εικόνα της χώρας και καλό θα ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά αυτό να το αναλογιστεί και να μην πιστεύει ότι θα σώσει την κατάσταση εμφανίζοντας το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως το κόμμα...της τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.