Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

"Eφυγε" ο Εουσέμπιο...

 
Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα ο θρυλικός Πορτογάλος, Εουσέμπιο.
Σε ηλικία 71 ετών έχοντας αντιμετωπίσει...
πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, ο "Μαύρος Πάνθηρας" έσβησε στη Λισαβόνα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Πορτογαλίας, Lusa και επιβεβαίωσε η Μπενφίκα. 

Ο «μαύρος πάνθηρας», όπως ήταν το παρατσούκλι του Εουσέμπιο, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών!
Ο Εουσέμπιο κατάφερε να κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα» το 1965, ενώ...
βρέθηκε στη δεύτερη θέση το 1962, καθώς και το 1966.
Με μπροστάρη αυτόν, η Πορτογαλία κατάφερε να πάρει την 3η θέση στο Μουντιάλ του ’96, όντας πρώτος σκόρερ της εν λόγω διοργάνωσης με 9 τέρματα!

Φόρεσε τη φανέλα της Μπενφίκα από το 1960 μέχρι και το 1975 και διακρίθηκε με τους «αετούς» κατακτώντας 11 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών (1962), ενώ υπήρξε πρώτος σκόρερ της Ευρώπης το 1965, το 1966 και το 1968.
Μάλιστα, κατάφερε να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ και 7 φορές στην Πορτογαλία!
Σε 745 επίσημα ματς στην καριέρα του κατάφερε να βρει δίχτυα 733 φορές, ενώ με τον σύλλογο της Λισσαβόνας κατάφερε να σημειώσει 638 τέρματα σε 614 παιχνίδια! Όσο με τη φανέλα της «Σελεσάο» σκόραρε συνολικά 41 φορές σε 64 ματς.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει περάσει από ομάδες όπως οι Σπόρτινγκ ντε Λουρένσο, Μπενφίκα, Μπόστον Μίνιτμεν, Μοντερέι, Τορόντο Μέτρος, Μπέιρα Μαρ, Λας Βέγκας Κουίκσιλβερς, Ουνιάο ντε Τομάρ, Νιου Τζέρσεϊ Αμέρικανς.
Όπως ανέφερε πρώτο το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Lusa", ο γεννημένος στη Μοζαμβίκη Εουσέμπιο ντα Σίλβα Φερέιρα, άφησε την τελευταία του πνοή στις 4:30 (τοπική ώρα).                                                                           πηγη  woop.gr   ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.