Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο Σάκης Μπουλάς


Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατο του - Μηνύματα συναδέλφων και φίλων
 Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο Σάκης Μπουλάς



  
 Έφυγε από τη ζωή έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο Σάκης Μπουλάς, δημοφιλής τραγουδιστής και εξαιρετικός ηθοποιός.

Σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν αναφέρει:

«O Αθανάσιος Μπουλάς απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια».
Ο Σάκης Μπουλάς, πολύπλευρη καλλιτεχνική προσωπικότητα, συνδυάσε την πορεία του, το τραγούδι με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Στιχουργός, ερμηνευτής αλλά και ηθοποιός, έχει στο ενεργητικό του τραγούδια μεταξύ των οποίων είναι τα «Αλλάξανε τα γούστα σου», «Μπανάκι μανάκι», «Τσικαμπούμ», «Αννα», «Το φλασίκι».
Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στο Κιλκίς, στις 11 Μαρτίου 1954 αλλά η καταγωγή του είναι από τον Πειραιά όπου και μεγάλωσε.
Είχε συνεργαστεί για περισσότερα από 12 χρόνια με τον Θάνο Μικρούτσικο ενώ  υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου Μουσικού καφενείου με το όνομα «Σούσουρο» μαζί με τους Γιαννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα χάπενιγκς.
Στη συνέχεια ακολούθησε το «Αχ Μαρία», από τις πλέον ιστορικές μουσικές σκηνές, όπου συνεργάστηκε με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Λάκη Παπαδόπουλο κ.α. ενώ στη διάρκεια της πορείας του, συνεργάστηκε με τους  Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Βλάση Μπονάτσο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα.
Φέτος συμμετείχε ως τη μουσική παράσταση «Γκαγκατιν» με τον Διονύση Σαββόπουλο.
Είχε συμμετάσχει σε δίσκους όπως  τα «Ανεπίδοτα Γράμματα» του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, «Καντάτα για την Μακρόνησο» ου Θάνου Μικρούτσικου, «Λουκιανού διάλογοι» του Μίμη Πλέσσα, «Αχαρνής» του Διονύση  Σαββόπουλου ενώ οι προσωπικοί του δίσκοι είναι οι εξής: «Μπουλάς-Ελλάς», (1986), «Ας πρόσεχες» (album). « Ζαμανφού», (1992). «Έκθεση ιδεών», με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000)
Στην μικρή οθόνη, εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές αρχίζοντας με το «Graffity» με τον Γιάννη Ζουγανέλη, παρουσιάζοντας τηλεπαιχνίδια όπως το «Κάνε ότι κάνω» και αργότερα το 2000 σε κωμική τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα», ενώ  η τελευταία σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσε και γνώρισε μεγάλη επιτυχία ήταν το «Πενήντα – Πενήντα».
Εχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις σειρές «Κουφώματα», «Δέκα λεπτά κήρυγμα», «Σαββατογεννημένες», «Ας πρόσεχες», «Πενήντα - Πενήντα», «Φίλα το βάτραχό σου».
Στον κινηματογράφο είχε συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις ταινίες
«Ο Δράκουλας των Εξαρχείων», «Η πόλη ποτέ δεν κοιμάται», «Τηλεκανίβαλοι», «Πατρίς Ληστεία Οικογένεια», «Η Αγάπη είναι ελέφαντας», «Λουκουμάδες με Μέλι», «Πεθαίνω για σένα», «Μια φορά και ένα μωρό»

Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατο του Σάκη Μπουλά
Πανελλήνια συγκίνηση και θλίψη...

... στους επί σειρά ετών συνεργάτες του αλλά και σε ολόκληρο τον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του αγαπημένου τραγουδιστή και ηθοποιού Σάκη Μπουλά, σε ηλικία 60 ετών.

Το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από μηνύματα που αναμεταδίδουν το θλιβερό γεγονός, ενώ αξέχαστα τραγούδια του, όπως το «Φλασάκι», πλημμυρίζουν τα προφίλ χιλιάδων χρηστών του Facebook και του Twiter.

Οι συμπρωταγωνιστές του στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «50-50», Παύλος Χαϊκάλης και Πέτρος Φιλιππίδης μίλησαν στο Mega.

«Πάλεψε πολύ γενναία ο Σάκης με την αρρώστια έναν χρόνο τώρα. Τον τελευταίο καιρό ήταν πιο άγρια τα πράγματα, αλλά ήταν πάντα γενναίος, με χιούμορ. Αστειευόταν μέχρι την τελευταία στιγμή. Την Τρίτη το βράδυ τον είδα για τελευταία φορά, του είπα ότι τον αγαπώ πολύ και θα τον σκέφτομαι πάντα» είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Η ανθρωπιά του ξεπερνούσε τα όρια. Μας άφησε μόνους, η τριάδα έσπασε» είπε ο Παύλος Χαϊκάλης.

«Ο Σάκης μέχρι το τέλος δούλευε σαν μυρμήγκι. Όταν το έμαθε πριν από ένα χρόνο έπρεπε να φύγει από το θέατρο, να πάρει την αγαπημένη του και να γνωρίσει όλο τον κόσμο, αλλά ο Σάκης δεν το έκανε αυτό. Αυτή ήταν η ζωή του, το πάλκο» είπε στον ΑΝΤ1 ο Λάκης Παπαδόπουλος.

«Ο θάνατος του είναι μεγάλη απώλεια για τον χώρο της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, του τραγουδιού και του θεάτρου. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και θαυμασμό» είπε ο Κώστας Βουτσάς.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφέρει:

«Τραγουδιστής με ξεχωριστή, προσωπική χροιά και ηθοποιός με γνήσια λαϊκή αμεσότητα, ο Σάκης Μπουλάς πρωτοστάτησε από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα σε πολλές και μάλιστα διαφορετικές πτυχές της Ελληνικής καλλιτεχνικής ζωής. Υπήρξε απαιτητικός ερμηνευτής μελοποιημένης ποίησης, δημοφιλής σατιρικός καλλιτέχνης με ένα ανατρεπτικό, νεανικό χιούμορ, πρωταγωνιστής τού σύγχρονου κινηματογράφου, αλλά και της τηλεόρασης για όλη την οικογένεια. Και όμως, αυτός ο πρωταγωνιστής υπήρξε την ίδια στιγμή απόλυτα οικείος. Υπήρξε ο αδελφικός μας φίλος. Γιατί ήταν ένας γλυκός, αγαπητός άνθρωπος. Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Βαθιά θλίψη για το θάνατο του Σάκη Μπουλά εξέφρασε το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
 Το Βήμα Online


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.