Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Το φαινόμενο τών ΜΚΟ προκαλεί καί "μή αντιδράσεις"...

Τουλάχιστον ο ΓΑΠ μίλησε...

Μούγγα, γι' άλλη μια φορά, ο Καραμανλής ...
Στην αρχή ήταν στο κάδρο των πολιτικών ευθυνών για την ασυδοσία των ΜΚΟ ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργός και προκάτοχος του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Χθες προστέθηκε...
και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προκάτοχος στην ηγεσία της Ν.Δ. του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
 Το φαινόμενο ΜΚΟ με τον ανεξέλεγκτο χορό εκατομμυρίων από κονδύλια κρατικού προϋπολογισμού και της Ε.Ε. εμφανίσθηκε και γιγαντώθηκε στη δεκαετία του 2000, οπότε κυριάρχησαν. Και οι δύο απασχολούν καθημερινά την πολιτική επικαιρότητα, καθώς πολλοί υποστηρικτές τους στα κόμματά τους θα τους ήθελαν να επανενεργοποιούνται. Μόλις προχθές ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε «είμαι εδώ, δεν έφυγα», ο Κ. Καραμανλής συζητά (και συντρώγει) καθημερινά με βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ., ενώ η καραμανλική πτέρυγα στην Κ.Ο. του κόμματος είναι ενεργή και με συχνές πρωτοβουλίες.
Ο Γ. Παπανδρέου, με δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες, υποστήριξε επί της ουσίας ότι όχι μόνο δεν έχει καμία ευθύνη, αλλά εκείνος έθεσε τις βάσεις για να υπάρχουν διαφανείς διαδικασίες. Επίσης ο στενός του συνεργάτης Γ. Ελενόπουλος με δήλωσή του κάνει λόγο για «στημένα και κατασκευασμένα θέματα, για γελοιότητες και ψεύδη χωρίς προηγούμενο για να χτυπηθεί ο Γ. Παπανδρέου». Για τη χθεσινή εμπλοκή του ονόματος του Κ. Καραμανλή με αφορμή την αποκάλυψη για τα έργα και τις ημέρες της οργάνωσης «Εργο Πολιτών», που συστάθηκε με δική του υπογραφή, κανένας συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού δεν αντέδρασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.