Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Αυτά υποστήριξε ο Φιλιππίδης στο δικαστήριο...

Ως θύμα πολιτικής δίωξης εμφανίστηκε ενώπιον του Τουρκικού Δικαστηρίου ο Άγγελος Φιλιππίδης. Όπως προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης το οποίο αποκαλύπτουμε και βρίσκεται ήδη στα χέρια των ελληνικών αρχών ο Άγγελος Φιλιππίδης, μέσω του συνηγόρου του, επικαλείται τη σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι εκείνος είναι ο στόχος.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Άγγελου Φιλιππίδη Μ. Dogan μιλώντας στους Τούρκους δικαστές υπογράμμισε: « Τα γεγονότα, στα οποία στηρίζεται το αίτημα έκδοσης, έχουν σχέση με την εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα. Ο πελάτης μου είναι στενός φίλος του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Καραμανλή. Είναι ο CEO της Κρατικής Τράπεζας. Δια μέσω του πελάτη μου, θέλουν να φτάσουν στον Καραμανλή».

Ο Άγγελος Φιλιππίδης επανέλαβε στους Τούρκους δικαστές ότι από τον Αύγουστο του 2013 προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση στις ελληνικές δικαστικές αρχές...
...χωρίς όμως, αποτέλεσμα. Είπε ακόμη ότι όταν έμαθε πως έχει εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στη Μανίλα και έβγαλε εισιτήριο για να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά δεν πρόλαβε γιατί συνελήφθη.

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε και ερωτήσεις από το δικαστήριο.

Τούρκοι Δικαστές: Σε περίπτωση εκδόσεως σας, ανησυχείτε αν τύχετε κακής μεταχείρισης στην Ελλάδα ή αν θα υποστείτε κάποια αδικία;

Αγγελος Φιλιππίδης -Δεν γνωρίζω επακριβώς. Ελπίζω ότι δεν θα αδικηθώ.

Από τους ισχυρισμούς του συνηγόρου του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΤΤ προκύπτει ότι οι αιτιάσεις του πως θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

« Δεν πρέπει να γίνεται λόγος για έκδοση, επειδή δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη, η οποία είναι προϋπόθεση της έκδοσης», είπε ο συνήγορος του και συνέχισε: «Πριν από την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, ο πελάτης μου, ζήτησε περισσότερες από μία φορές, να προβεί σε δηλώσεις στην Εισαγγελία, αλλά δεν τηρήθηκε καμία σχετική διαδικασία. Στο φάκελο αποδίδονται αόριστες κατηγορίες. Ζητούμε την απόρριψη του αιτήματος και αν παρίσταται ανάγκη, εφαρμοζομένων των διατάξεων περί δικαστικού ελέγχου, να αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης μας».

Αν και ο ισχυρισμός ότι δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη δεν ευσταθεί το Τουρκικό Δικαστήριο τον έκανε αποδεκτό αποφασίζοντας ομόφωνα ότι:

«Εις βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη του Ιωάννη, γεννηθέντος το 1963, υπάρχει ένταλμα σύλληψης, για το αδίκημα της απάτης. Εν τούτοις, δεν έχει ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη. Σύμφωνα με τις διατάξεις της σύμβασης περί έκδοσης εγκληματιών και το άρθρο 18 του ΤΠΚ, δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτό το αίτημα περί έκδοσης του Άγγελου Φιλιππίδη. Αποφασίζεται ομοφώνως η άρση της απόφασης περί κράτησής του...»

Στην απόφαση των δικαστών σύμφωνα με πληροφορίες βάρυνε και το γεγονός ότι όπως είπε ο δεύτερος συνήγορος του S. Yildirim : «Η εν Ελλάδι ύποπτοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Για το λόγο αυτό ζητούμε να αφεθεί ελεύθερος και ο πελάτης μας και να απορριφθεί το περί εκδόσεως αίτημα»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.