Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Περί ηλιθίων…




Ακόμη νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο. Χθες η εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσίευσε τηλεφωνική σφυγμομέτρηση της εταιρείας tothepoint για την...
κίνηση των «58», που κάποιοι επιμένουν και πλασάρουν. Ας δούμε τις ερωτήσεις και τα συμπεράσματά της.

Ερώτηση 1η: «Πιστεύετε ότι υπάρχει κενό στο υπάρχον πολιτικό σύστημα;». Η απάντηση είναι ναι σε ποσοστό 73,5%. Η καταφατική απάντηση έρχεται αβίαστα, αφού δεν υπάρχει καμία διευκρίνιση περί του προσδιορισμού του «κενού».

Ερώτηση 2η: «Θα μπορούσε η κίνηση των "58" να καλύψει αυτό το πολιτικό κενό;». Το 57,4% των ερωτηθέντων απαντούν όχι (προς τιμήν του εκλογικού σώματος).

Από εκεί και πέρα, ξεκινούν οι ερωτήσεις των «if» (των εάν): Εάν συνέβαινε αυτό, θα μπορούσε να συμβεί το άλλο; Κι αν όπως όλα δείχνουν θα συμβεί αυτό, θα μπορούσε να συμβεί και το άλλο; Μάλιστα, η εταιρεία ρωτά σαν να ξέρει...
την επωνυμία του νέου κόμματος, τις συνεργασίες του, μέχρι... τα ποσοστά του.

Με αυτή την έρευνα αγοράς βγήκε και ο τυχαίος τίτλος της εφημερίδας ότι «η κίνηση των 58 ξεκινάει με 15%», διότι...
...οι πολίτες την εμπιστεύονται και μπορεί να καλύψει το κενό στον κεντροαριστερό χώρο.

Λάθος κύριοι. Η πρόβλεψη είναι εξαιρετικά απαισιόδοξη. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς μου, η κίνηση των «58» πάει για ιστορική νίκη. Ακούς, λέει, δεύτερο κόμμα με 15%; Το 15% είναι το μίνιμουμ, αφού σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα το 30% «ίσως» τους ψηφίσει. Επίσης, επειδή η πλειονότητα των ερωτηθέντων (53,1%) δεν γνωρίζει καν την κίνηση, εύλογα προσωπικά ρωτάω «Τι θα γίνει όταν το μάθει;». Θρίαμβος. Συνεπώς, εκτιμώ ότι το ποσοστό που η κίνηση των «58» μπορεί να πάρει στις εκλογές είναι πολύ μεγαλύτερο. Οταν τους μάθει ο κόσμος ποιοι είναι, από πού έρχονται και τι πρεσβεύουν και γίνουν οι αναγκαίες «αναγωγές», αφαιρεθούν ποσοστά «αποχής», «ακύρων» κ.λπ., τότε η κίνηση ίσως ξεπεράσει με άνεση το 50%, διεκδικώντας έτσι τη μεγαλύτερη εκλογική νίκη στην Ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κι ενώ όλη η Ελλάδα απ' άκρη σ' άκρη, ακόμα και οι καταταλαιπωρημένοι σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς, μιλά για την κίνηση των «58», περίπου την ίδια χρονική στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει έκθεση για τη διαφθορά στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ποια χώρα νομίζετε ότι έχει την πρωτιά; Η Ελλάδα φυσικά, η οποία κυβερνήθηκε και χρεοκόπησε από στελέχη και νοοτροπίες πολιτικών που συμπτωματικώς θέλουν να στεγαστούν κάτω από την ομπρέλα τής δήθεν διευρυμένης Κεντροαριστεράς. Σε αυτή την Κεντροαριστερά θέση βρήκε και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο οποίος δεν κατάλαβε ότι κάποια μέλη της κυβέρνησής του έκλεβαν.

Ευτυχώς, ο κόσμος είναι πιο έξυπνος από αυτούς που σερβίρουν σκουπίδια. Γιατί και από τα σκουπίδια βγάζουν λεφτά.


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

Από enet, μοντάζ greki-gr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.