Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Κρατούμενος στη ΓΑΔΑ ο Άγγελος Φιλιππίδης



ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ


Στο ελληνικό έδαφος βρίσκεται από το πρωί ο  Άγγελος Φιλιππίδης. Ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για απιστία, άμεση συνέργεια σε αυτήν και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από την Κωνσταντινούπολη, με αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών. Εκεί τον περίμεναν αστυνομικοί της ασφάλειας, οι οποίοι τον παρέλαβαν και τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ.
Σύμφωνα με έγγραφο που υπάρχει στη δικογραφία, ο κ. Φιλιππίδης απελάθηκε από τις τουρκικές Αρχές. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της Εισαγγελίας Εφετών εστάλη σήμα μέσω της Interpol  σύμφωνα με το οποίο είχε διασφαλιστεί η ασφαλής μεταβίβασή του. Ωστόσο, ο ίδιος κατά την άφιξή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής δήλωσε ότι προσήλθε οικειοθελώς.
«Προσήλθα οικειοθελώς και άμεσα, όπως υποσχέθηκα χθες το βράδυ» δήλωσε στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του κτιρίου ο πρώην διοικητής του Τ.Τ. Αφού παρέμεινε στη ΓΑΔΑ για περίπου μισή ώρα μετέβη στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Αρχικά, ο κ. Φιλιππίδης οδηγήθηκε...
...ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα που έχει εκδοθεί σε βάρος του, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η τράπεζα.
Ακολούθως, ο κ. Φιλιππίδης οδηγήθηκε στον ανακριτή Διαφθοράς κ. Γιώργο Ανδρεάδη, απο τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

"Πολιτική δίωξη"
Πολιτικά διωκόμενος εμφανίστηκε στο τουρκικό δικαστήριο ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο οποίος εναντιώθηκε στην έκδοσή του στην Αθήνα παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα από τον ίδιο, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι η δίωξή του «συνδέεται με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα» και ότι «είναι στενός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Καραμανλή».
Ο Αγγ. Φιλιππίδης, όπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης του τουρκικού δικαστηρίου που τον άφησε ελεύθερο ικανοποιώντας το αίτημά του να μην εκδοθεί στην Ελλάδα, παρέστη ο ίδιος στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από διερμηνέα. Εκανε χρήση όλων των ευχερειών και δικαιωμάτων που του παρείχε η τουρκική νομοθεσία και προσκόμισε, ως «ισχυρά» χαρτιά για τη μη έκδοσή του, και την απόφαση για επιβολή εγγυοδοσίας των ελληνικών αρχών για τον επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά. Πάντως ο ίδιος ισχυρίστηκε χθες στο enikos.gr ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
Kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.