Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ο Νίκος Κούνδουρος τιμήθηκε για την προσφορά του στον Πολιτισμό...

Ο Νίκος Κούνδουρος τιμήθηκε για την προσφορά του στον Πολιτισμό

...από το ΥΠΠΟ και την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών

Ο υπουργός Πολιτισμού και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών τίμησαν τον Νίκο Κούνδουρο για την προσφορά του στον Πολιτισμό.

Ο σκηνοθέτης Χάρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, χαρακτήρισε τον Ν.Κούνδουρο «ξεχωριστό δημιουργό, ενεργό πολίτη, πολύπλευρο καλλιτέχνη».

Ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, είπε ότι σκηνικό των ταινιών του Κούνδουρου «είναι η Ιστορία, που εκτυλίσσεται στις ταινίες του με καταπληκτική γνώση και προσωπική εικαστική σφραγίδα».

«Σήμερα δεν τιμάται ο Κούνδουρος αλλά ο κινηματογράφος» είπε από την πλευρά του ο σκηνοθέτης.

«Από τότε που ασκώ αυτή τη χαρισματική προσφορά στον πολιτισμό, που λέγεται κινηματογράφος, δεν έχω ησυχάσει. Είναι μια σχέση ψυχής με το κοινό. Δεν υπάρχει άλλη σχέση τόσο καίρια, τόσο βαθιά, που να ενώνει ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο» πρόσθεσε.

Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν ο Γιάννης Σμαραγδής, ο Ανδρέας Πάντζης, ο Κώστας Κουτσομύτης, η Άννα Βαγενά, ο Δημήτρης Παντερμαλής και άλλοι.

Ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε και στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, λέγοντας «Παρότι οι πόροι, από την πλευρά της πολιτείας, είναι μειωμένοι, ο ελληνικός κινηματογράφος συναγωνίζεται εκείνον, χωρών με μεγαλύτερες επιχορηγήσεις. Η άνοιξη των νέων κινηματογραφιστών δεν είναι αποκομμένη από την προσφορά άλλων γενεών, που είναι πάντοτε παρούσες στη δημιουργία και στη σχέση με το κοινό» και υποσχέθηκε ότι το υπουργείο θα προσφέρει κίνητρα σε δημιουργούς και νέους επιχειρηματίες.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.