Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Στέρεψε η Μύκονος από άξιους πολίτες;

Κύριοι, 
εκεί στο Kεραμοσκεπές γιατί δεν παραδέχεσθε ότι έχουμε πιάσει πάτο; Συγνώμη παιδιά αλλά με έπιασε μια κατάθλιψη με πόνο στην καρδιά μου για την εικόνα και τα λόγια που έλεγαν αυτοί οι άσχετοι περί Προβολής της Μυκόνου,  που νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με καθυστερημένους και ακόμα μπουρδολογούν λες και μιλούν για προβολή καφενείου.Τι νομίζετε ότι είναι η Μύκονος καφενείο ; Καφενείο την κατάντησε ο συνδυασμός του κυρίου Θανάση και η Παρέα του. Εκτός από τίς προτάσεις του Ανδρέα που γνωρίζει τι σημαίνει Τουριστική προβολή εν έτει 2014 και του Μίλτου που έχει αποκομίσει εμπειρίες από τα ταξίδια του, όλα τα αλλα Ξεφτίλα, μεγάλη ξεφτίλα...Και άντε και κάνατε προβολή του νησιού. Τί θα δείξετε μόλις έρθουν οι τουρίστες ; Τις πεντακάθαρες τουαλέτες τα info (γραφεία πληροφοριών), τα σκουπίδια, τη βρωμιά, τις σπασμένες αποχετεύσεις που τρέχει το σκατό σαν σιντριβάνι εμπρός στο Λητώ -και όχι μόνο εκεί- καθημερινά; Tίς ανύπαρκτες συγκοινωνίες, την ηχορύπανση,το κυκλοφοριακό, το νερό νεράκι που θα πούμε εφέτος διότι δεν προβλέψατε σχέδιο B ; Τί θα δείξετε ; Ότι κάνατε Parking και σκουπιδότοπο τους Μύλους που έρχονται από όλο τον κόσμο να βγάλουν μια φωτογραφία, ότι απαξιώσατε την  Πολιτιστική μας Κληρονομιά, την Δήλο,  ότι παραγκωνίσατε τα παιδιά της KEΠOM που έχουν προσφέρει τόσα για το Νησί, και χίλιους άλλους λόγους που σας καθιστούν Υπευθυνους για τα χάλια του τόπου μας ;
Και δέν είναι μόνο τα χάλια αλλά είναι καί το "Ριφιφί των ταμείων του Δήμου". Και τώρα αντί να βάλετε το κεφάλι κάτω και να αποχωρήσετε ,τρέχετε να ξαναμοιράσετε την Τράπουλα της Εξουσίας μεταξύ σας.
Η γνωστή παγκοσμίως Μύκονος, το νησί που κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνει τουρισμό υψηλού εισοδήματος από το παγκόσμιο τζετ σετ να διοικείται από άσχετους ,και πάλι καλά που βρέθηκε η Ειρήνη Γρυπάρη και ανέλαβε στα δύσκολα και σώσαμε λίγο την παρτίδα το 2013 ,παρόλο ότι μέσα από τον ίδιον το συνδυασμό της έβαζαν λάδι στο σχοινί ! Κάποιοι φιλότιμοι, βέβαια, βοήθησαν (Aλεκάρας). Το 2014 θά γίνει Λιτανεία γιά να σωθούμε ; Και εκεί, τότε, δεν θά μας θέλει ούτε ο Θεός λέει η λαϊκή έκφραση .
Ο Δήμος Μυκόνου έχει στην πραγματικότητα καταρρεύσει. Το περίεργο δεν είναι τι συμβαίνει με τους Δημοτικούς Συμβούλους που στελεχώνουν αυτή τη στιγμή το πολιτικό σύστημα, αλλά με όλους εκείνους τους αποτυχημένους  που προσπαθούν να επανέλθουν ως Μεσσίες,στίς επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.
Ο Μυκονιάτης έχει μείνει παγωτό, παρακολουθεί διάφορες πολιτικές μεταγραφές, συγχωνεύσεις, Μαριονέτες, αχυράνθρωπους, μπροστινούς, ετερόκλητες συμμαχίες και κάθε είδους κινήσεις από  φαντάσματα του παρελθόντος που τελούν σε αργία. Αποτυχημένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι προσπαθούν να ιδρύσουν Συνδυασμούς και παριστάνοντας ότι μόλις τώρα ήρθαν από τον Άρη και δεν ξέρουν τι έχει συμβεί, προσπαθούν να ξαναμοιράσουν την τράπουλα της εξουσίας μεταξύ τους εντός του ίδιου πολιτικού συστήματος των Διεφθαρμένων. Το μυαλό τους είναι δεμένο με αυτό το κλειστό παρεοκρατικό και κληρονομικό σύστημα με το οποίο έχουν γαλουχηθεί. Δεν μιλάνε καθόλου για τα προβλήματα του Μυκονιάτη πως θα κάνουμε δηλ. το Νησί καλύτερο, πως θα διαμορφώσουμε το μέλλον των παιδιών μας, τίποτα. Ούτε καν γιά τόν τόπο μας. Ούτε τόν τόπο αυτό που μας θρέφει πλουσιοπάροχα δέν μνημονεύουν πουθενά στις συζητήσεις τους, ούτε προσπάθεια νά αναπτύξουν νέες ιδέες. Μόνο τα Ι Δ Ι Α συμφέροντα, δηλαδή η κονόμα, η πάρτι τους, η καρέκλα και οι δικοί τους. Και εσείς που τους ακολουθείτε και συμμαχείτε μην ξεχνάτε : είτε εκλεγείτε είτε όχι, ο  Μυκονιάτης  σας έχει ταυτίσει ήδη με την Διαφθορά και τα βρώμικα παιχνίδια που παίζουν κάποιοι στην πλάτη του καί στο μέλλον των Παιδιών του.

Αμετανόητοι, αντί να αποσυρθούν για να ξεχαστούν από το λαό και την ιστορία, προσπαθούν να επανέλθουν στις καρέκλες της εξουσίας,έστω και σαν πισινοί**  όπως έλεγε και ο φίλος μου ο Αγγελετάκης πρό ημερών,  λες και στέρεψε η Μύκονος από άξιους πολίτες. 
Δηλαδή η  ξέφτιλα σε όλο το… Mυκονιάτικο μεγαλείο της. 

Georgios De Grecia 
 κατά κόσμο Γεώργιος I Φαμέλης

**Ειδικότερα στήν τρέχουσα πολιτική ορολογία -τών ημερών- "μπροστινοί" νοούνται καί αποκαλούνται "οι εμφανιζόμενοι στό προσκήνιο  ως πολιτικές μαριονέτες" καί "πισινοί" αυτοί πού (χωρίς νά μπαίνουν μπροστά) "κινούν τά νήματα από τό παρασκήνιο"  ...καί ό,τι ήθελε προκύψει επ'ωφελεία τους πάντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.