Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τι χυλόπιτα ήταν και αυτή Βαγγέλη;...




Το κόλπο «Λούφα και παραλλαγή» που ετοίμαζε ο Βαγγέλης Βενιζέλος για τις ευρωεκλογές, δεν βγαίνει. Ωραία θα ήταν να κρύψει το...
ΠΑΣΟΚ πίσω από τα ελαιόδεντρα, γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος στο protagon και αποδομεί την «Ελιά».

Γράφει ο δημοσιογράφος:

Ακούει Κηλαηδόνη ο Βενιζέλος; Δεν ακούει. Αλλιώς θα ήξερε το τραγουδάκι που λέει «όταν χτυπάει το τηλέφωνο εννιά φορές στις δέκα είναι για κακό». Και δεν θα το σήκωνε το απογευματάκι της Τρίτης –αποφράς ημέρα. Το σήκωσε όμως το ρημάδι και από την άλλη άκρη άκουσε τον καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη: «Έλα Βαγγέλη...» «Έλα ρε συ προφέσορ, τι τρέχει;». «Ξέρεις αυτό που λέγαμε, άστο γι αργότερα». «Ποιο από όλα, τόσα έχουμε πει...». Να αυτό για τις ευρωεκλογές».
Κάτι άρχισε να ψυλλιάζεται ο Βενιζέλος. «Ρε Γιάννη, δεν σε ακούω καλά, πάρε το μηδέν...» «Κάτσε να βγω έξω γιατί εδώ δεν έχει καλό σήμα.... Έλα, τώρα ακούς;». « Καμπάνα». «Λοιπόν σου έλεγα ότι είπαμε εδώ με τα παιδιά να το αφήσουμε αυτό για τις ευρωεκλογές». «Δεν σε πιάνω, το κόβεις φραγκοδίφραγκα;» «Να μωρέ, για το ευρωψηφοδέλτιο, να μένει το βύσσινο...».
Είπαν και κάτι άλλα για παρηγοριά και έκλεισαν. Η ουσία είναι ότι οι «58» -τόσο καιρό και αυτοί δεν βρήκαν άλλους δύο να γίνουν 60, στρογγυλός αριθμός; -πήγαν «να κόψουν ρόδα μυρωμένα, κρίνους, ανθούς και πασχαλιές» που έλεγε κι ο Κώστας Βουτσάς στην ταινία «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης».. Και όσο νάναι δεν ήταν και το καλύτερο που περίμενε ο αντιπρόεδρος, παραμονές που είναι να έλθει και ο Σούλτς για να συζητήσουν για το ψηφοδέλτιο της «Ελιάς».
Ποιο ψηφοδέλτιο που δεν υπάρχει ούτε κολυμπηθρόξυλο. Και ποια «Ελιά» που ούτε για πουρνάρι δεν την κάνεις.
Μέσα του άρχισε να αισθάνεται σαν τον Λογοθετίδη στην ταινία «Δελησταύρου και υιός», που έτρωγε διαρκώς χυλόπιτες. «Ε ρε και τι θα πω τώρα στον Μικέ...». Τι να πει τώρα στον Σκανδαλίδη που το 'λεγε από την αρχή. «Προεδράρα, μην ξανοίγεσαι μ' αυτούς, τους ξέρω από παλιά: όλο λάδι και από τηγανίτα τίποτε». Πού να ακούσει. «Άσε μας ρε Κωστάκη, που ξέρεις εσύ και δεν ξέρουμε εμείς, καθηγητές άνθρωποι...», «Ρε, άκου με που σου λέω, δεν είναι για πολλαπλασίασμα οι άνθρωποι. Άμα τους χρειαστείς για κανένα σεμινάριο μια χαρά νοματαίοι είναι. Αλλά για κόμμα δεν κάνουν». Ο Σκανδαλίδης την είχε μυριστεί τη δουλειά –ο παλιός είναι αλλιώς..
Με αυτά και με εκείνα, το κόλπο «Λούφα και παραλλαγή» που ετοίμαζε ο Βαγγέλης για τις ευρωεκλογές δεν βγαίνει. Ωραία θα ήταν να κρύψει το ΠΑΣΟΚ πίσω από τα ελαιόδεντρα και βλέποντας και κάνοντας μετά την κάλπη. Αν πέσουν τίποτε υπολογίσιμα ψηφαλάκια να κοκορεύεται. Αν το πάρει το σηκώσει, να κάνει τον Κινέζο: ποιο ΠΑΣΟΚ; Η Ελιά έχασε -δεν ήταν Αμφίσσης».
Τώρα θα αναγκαστεί να ρίξει τα μούτρα του στον πάσα ένα πασόκο και να τον παρακαλάει να βάλει πλάτη τον Μάη, να μην ξετευλιστούν τελείως, ως κόμμα και ως άνθρωποι. Είναι κι αυτή η πεπονόφλουδα με τη σταυροδοσία που του έριξε ο Σαμαράς και την πάτησε σαν πρωτάρης. Υπάρχει περίπτωση να σου κάνει τέτοιες προτάσεις Καλαματιανός και να είναι για καλό;
Για καλό και για κακό, όμως, ας έχει υπόψη του αυτό με τον Κηλαηδόνη και το τηλέφωνο και ας αφήνει άλλους να το σηκώνουν για ένα διάστημα. Διότι κινδυνεύει να είναι στη γραμμή ο Πάγκαλος με την ωραία του ιδέα. «Ρε Βαγγέλη, δεν κατεβαίνουμε με τον Σαμαρά, να πάει στο διάολο;». Κι όχι τίποτε άλλο, ως πρόεδρος ο Βενιζέλος είχε δείξει μέχρι τώρα ότι είναι να μην του βάζεις ιδέες... Ή όπως θα έλεγε και ο μακαρίτης ο Νίκος Σταυρίδης «λέγε μου τέτοια, λέγε μου τέτοια...»

  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.