Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Πήρε τα 413 ονόματα και έφυγε


Καταγγελία ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τάσος Νεράντζης πήρε μαζί του το έγγραφο της «αρχής Νικολούδη» που αφορά τα ονόματα των 413 που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου
Σύμφωνα με τη βουλευτή, η οποία επικαλείται τους υπαλλήλους της Επιτροπής, το έγγραφο έφτασε στη Βουλή την Πέμπτη ή το πρωί της Παρασκευής. Δεν διενεμήθη στη Βουλή, αλλά αναχωρώντας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τ. Νεράντζης το πήρε μαζί του. Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι επί μία ώρα αναζητείται ο κ. Νεράντζης, χωρίς να υπάρξει επικοινωνία μαζί του.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τους ελέγχους που διεξήγαγε η «αρχή Νικολούδη» ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε πρόσωπα που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν το πόθεν έσχες τους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και έξι Περιφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και 75 Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Κατά την ακρόαση του κ. Νικολούδη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του ζητήθηκαν τα ονόματα και είχε δεσμευθεί ότι θα τα στείλει, καθώς δεν υπάρχει απόρρητο. Επίσης σήμερα το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου απάντησε σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά ότι αρμόδια για να ζητήσει τα ονόματα είναι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, και λίγο αργότερα ο Βουλευτής απέστειλε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής.
Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014
© 2010-2014 ThePressProject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.