Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Οι Κουκουλόπουλοι μιλούν ήδη ως στελέχη ΝΔ...


Για αυτό διαλύουν το ΠΑΣΟΚ...
«Ακούστε, δε φτάσαμε εδώ τυχαία και όλοι όσοι έχουν συμμετοχή σε αυτά  που είπα, στο «λεφτά υπάρχουν», στο «όλοι μαζί τα φάγαμε» και στη μοιραία απόφαση να πάμε μόνοι μας στο μνημόνιο το Μάη του 2010 καλό είναι να μας δώσουν κάποτε μια εξήγηση».
Αν βγάλετε το ...
«μόνοι μας», ποιος θα μπορούσε να έχει πει την παραπάνω φράση;
Ο Αργύρης Ντινόπουλος μήπως;
Η Σοφία Βούλτεψη;
Και όμως είναι φράση που είπε χθες ο Πάρις ο Κουκουλόπουλος, ο οποίος πλέον τα λέει καλύτερα ακόμα και από τον Ντινόπουλο και τη Βούλτεψη.
Προσέξτε: «μοιραία απόφαση να πάμε μόνοι μας στο Μνημόνιο το 2010»
Οι Κουκουλόπουλοι δεν κατηγορούν την τότε αξιωματική αντιπολίτευση που συνειδητά και ομολογημένα είχε επιλέξει να μην ψηφίσει το Μνημόνιο (δείτε τι λέει ο Χρύσανθος ο Λαζαρίδης, από 33’30’’ στο ακόλουθο βίντεο: http://folders.skai.gr/main/theme?id=305&locale=el )
Κατηγορούν την κυβέρνησή τους που αποφάσισε να μην φοβηθεί το πολιτικό κόστος, όταν όλοι οι υπόλοιποι είχαν λιποταχτήσει.
Κατηγορούν την κυβέρνησή τους που δεν άφησε τη χώρα να χρεοκοπήσει!
Κατηγορούν τον Παπανδρέου και όχι το Σαμαρά. Έτσι κάνουν τα καλά στελέχη της ΝΔ.
Προσέξτε: «μοιραία απόφαση».
Μοιραία για ποιον; Για τη χώρα; Μάλλον όχι, δεν έχουν φτάσει μέχρι εκεί οι Κουκουλόπουλοι.
Άρα; Για την Παράταξη.
Στο μυαλό δηλαδή των Κουκουλόπουλων ο Παπανδρέου για να σώσει την Παράταξη έπρεπε να αφήσει την Ελλάδα στα αποκαϊδια της χρεοκοπίας.
Λογικός ο παρτακισμός των Κουκουλόπουλων. Αλλά δεν είναι ΠΑΣΟΚ.
Η Παράταξη γεννήθηκε για να υπηρετεί την Πατρίδα. Όχι το αντίθετο.
Μάλλον κατά λάθος βρέθηκαν στην Παράταξη.
Και προσέξτε: «όλοι αυτοί που έχουν συμμετοχή σε αυτά που είπα, στο λεφτά υπάρχουν». Τύφλα να έχει ο Μάκης ο Βορίδης.
Ακόμη μία απόδειξη ότι τελικά, από την αρχή, ο μεγαλύτερος εχθρός της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν εντός.
Όλοι ξέρουν βέβαια ότι δεν υπήρξε ούτε ένα προεκλογικό σποτ της ΝΔ που να αναφέρει το «λεφτά υπάρχουν».
Συγκεκριμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ το έκαναν θέμα κόβοντας τη φράση και αλλοιώνοντας πλήρως το νόημά της, μετά τις εκλογές του 2009, όταν η ΝΔ ψαχνόταν για να βρει αρχηγό.
Αυτοί οι Κουκουλόπουλοι λοιπόν, ως καλά στελέχη της ΝΔ, ουσιαστικά τι λένε, πίσω από την παραπληροφόρηση για το «λεφτά υπάρχουν»; Ότι το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το 2009 ήταν όλο παροχολογίες και σπάταλες υποσχέσεις που κόστισαν.
Αυτό δεν λένε ουσιαστικά;
Μάλιστα.
Αφιερώνουμε λοιπόν σε αυτά τα στελέχη της ΝΔ το τι έλεγε ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος πριν από τις εκλογές του 2009, για το Προεκλογικό Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.



 (συνέχεια)
 1. «Πριν προκηρυχθούν οι εκλογές λέγατε και ξαναλέγατε πως το ΠAΣOK θα πρέπει να πει όλη την αλήθεια στον λαό. Tην είπε;

Ευ. Βενιζέλος: Eίναι σταθερή η θέση μου πως όλοι έχουμε εθνικό καθήκον αλήθειας. Άλλωστε οι πολίτες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την αλήθεια γιατί τη βιώνουν στην καθημερινή τους ζωή. Kαι το μεγάλο λάθος του κ. Kαραμανλή είναι ότι επί έξι χρόνια είτε συγκάλυπτε την πραγματικότητα είτε μετέφερε τις ευθύνες στο παρελθόν, αντιπολιτευόμενος την ανάμνηση των κυβερνήσεων του ΠAΣOK. Aλήθεια δεν σημαίνει απειλητικός και κινδυνολογικός λόγος στο όνομα ενός όψιμου βαλκανικού θατσερισμού όπως κάνει ο κ. Kαραμανλής. Aλήθεια σημαίνει ακριβής και ψύχραιμη περιγραφή της πραγματικότητας, έτσι ώστε να τεκμηριώνονται οι προτάσεις για την εφαρμογή μίας άλλης πολιτικής: προοδευτικής, αναπτυξιακής, αναδιανεμητικής αλλά και συμβατής με το ευρωπαϊκό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η χώρα. Aυτό λέει το ΠAΣOK». 
Βαγγέλης Βενιζέλος, συνέντευξη, 26 Σεπτεμβρίου 2009
http://www.evenizelos.gr/el/interviews/2009/1495-2009-09-26-23-58-21
2. «Η Νέα Δημοκρατία σας κατηγορεί για επιστροφή στην εποχή του «Τσοβόλα, δώσ” τα όλα»…

Ευ. Βενιζέλος: Εμείς δεν θα απαντήσουμε λέγοντας στον κ. Καραμανλή ότι εκφράζει έναν «όψιμο βαλκανικό θατσερισμό» που είναι τυφλός κοινωνικά, αναπτυξιακά και δημοσιονομικά. Tο ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη συνείδηση των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών δυσκολιών. Τίποτε δεν είναι εύκολο και αυτονόητο, αλλά όταν οι πολίτες αντιληφθούν ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο και αντίστοιχη πολιτική βούληση είναι έτοιμοι να συμπράξουν. Όταν η αγορά νοιώσει ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα και αποφασιστικότητα ανταποκρίνεται στο μήνυμα αυτό που μετατρέπεται και σε οικονομική παράμετρο. Το ζητούμενο είναι να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο κινούμενοι ταυτόχρονα και στον άξονα της δημοσιονομικής ισορροπίας αλλά και στον άξονα της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης και της κοινωνικής συνοχής. Αυτό το στοίχημα είμαστε υποχρεωμένοι να το κερδίσουμε».
«Αν πάντως, δεν υλοποιηθούν τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, το πολιτικό σύστημα θα καταστεί περισσότερο αναξιόπιστο…
Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς. Γι΄αυτό έχουμε πλήρη συνείδηση πως ό,τι λέμε προεκλογικά είμαστε υποχρεωμένοι να το εφαρμόσουμε μετεκλογικά, χωρίς παλινωδίες και εκπτώσεις και χωρίς να επικαλούμεθα τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτές είναι αυταπόδεικτες και θα καταλογιστούν εκλογικά. Ξέρουμε ότι έχουμε εθνικό καθήκον αλήθειας. Η αποδοχή των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ από τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, από τους κοινωνικούς εταίρους και από πολλούς συντηρητικούς αναλυτές, δείχνει ότι υπάρχει κοινωνικό και οικονομικό αντίκρισμα σε αυτά που λέμε».
Βαγγέλης Βενιζέλος, συνέντευξη, 20 Σεπτεμβρίου 2009 
http://www.evenizelos.gr/el/interviews/2009/1433–real-news
Τα ίδια στελέχη μπορούν εδώ να βρουν περισσότερα για το τι ακριβώς έλεγε το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

smartpost.gr

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aφού αποφάσισαν να συνεχίσουν τις προσωπικές επιθέσεις στο έργο και στον ίδιον τον ΓΑΠ, μοιραία θα γευτούν την απόλυτη αδιαφορία των πρώην πλέον πασόκων. Ακόμη και σήμερα ο Κουκουλόπουλος επαναλαμβάνει - για να το εμπεδώσουμε - την άθλια δήλωσή του που επιβραβεύει όσους απομόνωσαν την φράση "λεφτά υπάρχουν" από ολόκληρη πρόταση, για να πλήξουν τον ΓΑΠ τόσο πρόστυχα. Αξιοι της μοίρας τους είναι. Δεν αξίζουν ΟΥΤΕ μία ψήφο..

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.