Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Συλλήψεις με πολιτικό άρωμα στην Κρήτη


Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στη σύλληψη «έξι πολιτών υπεράνω υποψίας» και με πολιτική παρουσία στα κοινά του Ηρακλείου, μέσω συγκεκριμένου πολιτικού φορέα, προχώρησε χθες η αστυνομία με την κατηγορία της απάτης. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο «για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε απάτες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του δημοσίου και ιδιωτών επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου». Εκτιμάται ότι η ζημιά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ, ενώ σε βάρος των ιδιωτών προσεγγίζει τα 14.000.000 ευρώ. Του Κώστα Θ. Βασιλάκη.
Στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου, πέρασαν τη νύχτα και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ένας δικηγόρος, ένας υπάλληλος της ΔΕΗ, ένας επιχειρηματίας και η σύζυγός του, ένας γεωπόνος και ένας υπάλληλος από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Ο δικηγόρος, στέλεχος της Ν.Δ. με παρουσία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είχε προσληφθεί με σύμβαση εργασίας, με σχέση πάγιας έμμισθης εντολής, στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργου Δεικτάκη, στις 7 Σεπτεμβρίου του 2012 και η σύμβαση λύθηκε χθες μετά τη σύλληψή του.
Επίσης ο υπάλληλος της ΔΕΗ, είχε αποσπαστεί στο γραφείο βουλευτή Σερρών της Ν.Δ., αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει επισκεφθεί το νομό της Μακεδονίας. Αντιθέτως είχε δραστηριότητα στο Ηράκλειο. Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν εδώ και χρόνια και δεν είχε σταματήσει τη δράση της ούτε τώρα με την οκονομική κρίση, έγινε μετά από καταγγελίες των θυμάτων, ενώ ακολούθησε από την αστυνομία άρση του τηλεφωνικού απορρήτου καθώς και ενεργοποίηση της ΕΥΠ με το γνωστό πλέον βαλιτσάκι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- αφού η αστυνομία θα παρουσιάσει σήμερα όλα τα στοιχεία από τη δράση της συμμορίας- οι έξι έβρισκαν τα θύματά τους στο Ηράκλειο και στο Λασίθι. Τους προσέγγιζαν και αφού κατόρθωναν να πάρουν τον ΑΦΜ και τον αριθμό ταυτότητας του θύματος, προχωρούσαν στη σύσταση εταιρείας.
Στη συνέχεια ξεκινούσαν τις διαδικασίες για την έκδοση δανείων, μπλοκ επιταγών και πλατών τιμολογίων, με αποτέλεσμα να έχουν αποσπάσει μεγάλα ποσά, χωρίς στη συνέχεια να αποπληρώνουν καμία από τις οικονομικές υποχρεώσεις που δημιουργούσαν. Έτσι τα θύματα του κυκλώματος βρισκόταν ξαφνικά να χρωστούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε τράπεζες, σε ιδιώτες που είχαν τις επιταγές, ακόμη και στο δημόσιο για τη μη απόδοση ΦΠΑ.
Όλες τους τις νομικές διαδικασίες για τις εταιρίες φαίνεται ότι τις διεκπεραίωνε ο συγκεκριμένος δικηγόρος, ενώ ο παρατρεχάμενος του βουλευτή Σερρών και οι υπόλοιποι ασκούσαν τεράστιες πιέσεις στα θύματα τους που έπεφταν στα νύχια τους ακόμα και για ασήμαντες αφορμές. Να σημειωθεί ότι εκτιμάται πως το τελικό ποσό της απάτης είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχει αρχικά ανακοινωθεί, καθώς αναμένονται και άλλα άτομα που έχουν πέσει θύματα αυτού του κυκλώματος να πάνε στη αστυνομία τώρα που πιάστηκαν τα μέλη του.
 tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.