Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Κινδυνεύει τουρκικό πλοίο που προσάραξε στη Μύκονο

Κινδυνεύει τουρκικό πλοίο που προσάραξε στη ΜύκονοΚινδυνεύει το  τουρκικό πλοίο μεταφοράς  κοντέινερ YUSUF CEPNIOGLU  που προσάραξε ανοιχτά της Μυκόνου, σε βραχώδη περιοχή, καθώς έχει  σημειωθεί κλίση και υπάρχει μεγάλη εισροή υδάτων, αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες, με βόρειους ανέμους που φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στην περιοχή δυσκολεύουν τις  προσπάθειες διάσωσής του, αν και ευτυχώς οι  14 τούρκοι υπήκοοι που αποτελούσαν το πλήρωμά του πρόλαβαν να  το εγκαταλείψουν.

Συγκεκριμένα, 11 άτομα από το πλήρωμα παρελήφθησαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ενώ τα υπόλοιπα 3 παρελήφθησαν από ελικόπτερο Super Puma και μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο της Μυκόνου.

Στη θαλάσσια περιοχή έχει προκληθεί μικρή ρύπανση, αλλά δεν μπορούν προς το παρόν να τοποθετηθούν αντιρρυπαντικά φράγματα δεν, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα, οποιαδήποτε επιχείρηση διάσωσης του πλοίου, με απάντληση των υδάτων, σφράγιση των ρηγμάτων και ρυμούλκησή του, θα επιχειρηθεί  αφού υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.