Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

"Greek Statistics" : η ανταμοιβή



Στήν ανάρτηση τού περασμένου Σαββάτου 1η Μαρτίου '14 μέ τίτλο : 
ο καθηγητής  τού Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Σταύρος Τσακυράκης διατύπωνε τήν άποψη του γιά τόν διορισμό, ως προέδρου τών ΕΛΠΕ, τού πρώην υπουργού Οικονομίας, επί κυβερνήσεως Καραμανλή, Γ.Παπαθανασίου (επί τών ημερών τού οποίου τό εκτοξευμένο έλλειμμα -τού 2009- στό 15,4% εμφανίσθηκε ... 6% δίνοντας λαβή στους Ευρωπαϊκούς καί διεθνείς οικονομικούς κύκλους νά ομιλούν απαξιωτικά γιά τά διαβόητα -καί εξ αιτίας του- "greek statistics").

Σ'αυτή τήν ανάρτηση γράφτηκε ένα εύστοχο καί αξιόλογο σχόλιο, από τόν George -τακτικό αναγνώστη τής "Νέας Μυκόνου"- πού γιά νά μήν περάσει απαρατήρητο, τό αναδημοσιεύω  μαζί μέ κάποια συμπληρωματικά στοιχεία από τήν έκθεση τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πού αναφέρεται στή "μεγάλη απάτη".  
Δ.Ν.Α.                                                                         
                                                                                                  ---------------
George3 Μαρτίου 2014 - 8:07 π.μ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
Παρ'όλο τον "σαματά" που επιχειρήθηκε από τους εναπομείναντες Παπανδρεϊκούς πολίτες ή - από τους ακόμη λιγότερους - πολιτικούς, ΟΥΔΕΙΣ άλλος μίλησε ή έγραψε κάτι για το τεράστιο σκάνδαλο της "αποκατάστασης" του Παπαθανασίου. Κανείς εισαγγελεύς δεν τόλμησε να πάει κόντρα στο νεοδημοκρατικό κατεστημένο, τώρα μάλιστα που εξασφάλισαν την "αρπαγή" του μεγαλύτερου μέρους του ποσού που έχουν υποσχεθεί οτι θα μοιράσουν από το πλεόνασμα.
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ακρα σιωπή και από τα λαλίστατα ΜΜΕ που κάνουν βούκινο τις δηλώσεις ασήμαντων ανθρώπων, κυριολεκτικά μηδενικών, μονο όταν αφορούν κατηγορίες εναντίον του ΓΑΠ. Όπως τον ανεκδιήγητο Ρουμελιώτη, η τον Ιγναντίου..
Το τεράστιο σκάνδαλο της απάτης των "γκρηκ στατίστικς" πάει να κουκουλωθεί και άδικα ωρύετται και ο Ραγκούσης (κατόπιν εορτής και αυτός)..
Κρίμα!
                                                                              ------------
Δείτε, τώρα, τι αναφέρει -κατά γράμμα- η Έκθεση για την περίφημη υπόθεση των greek statistics που έριξαν την αξιοπιστία της χώρας στα Τάρταρα:
                        Απόσπασμα από τήν έκθεση τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 
«...Είναι της άποψης ότι η προβληματική κατάσταση της Ελλάδας οφείλεται επίσης στη στατιστική απάτη (!!) στα χρόνια που προηγήθηκαν της διαμόρφωσης του προγράμματος (σ.σ. του Μνημονίου). Χαιρετίζει την αποφασιστική δράση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και ταχύτητα αυτά τα προβλήματα, περιλαμβανομένης της απόφασης ίδρυσης της ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον Μάρτιο του 2010. Επισημαίνει ότι η η σταδιακή αποκάλυψη της στατιστικής απάτης στην Ελλάδα είχε επίπτωση στην ανάγκη αναπροσαρμογής των ( δημοσιονομικών) πολλαπλασιαστών, των προβλέψεων και των προτεινόμενων μέτρων. Υπενθυμίζει ότι χάρη στην επιμονή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενισχύθηκαν οι εξουσίες και τα μέσα που έχει στη διάθεσή της η Eurostat ώστε να υπάρχει μια σταθερή βάση αξιόπιστων και αντικειμενικών στατιστικών στοιχείων...».

Αυτά λέει η Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου.
Η απάντηση της κυβέρνησης;
Η αναβάθμιση του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού Οικονομικών εκείνης της περιόδου...
Κατά τα άλλα, παλεύουμε για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.