Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Αποχαιρέτα τις αγορές που χάνεις

Χαράς (ευαγ)γέλια! Βγαίνουμε επιτέλους στις αγορές. «Ηχήστε οι σάλπιγγες. Καμπάνες βροντερές, δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ώς πέρα». Στην πραγματικότητα βέβαια είμαστε έτοιμοι από καιρό και θαρραλέοι, ωστόσο η εθνοσωτήριος κυβέρνηση με επικεφαλής τον (απολείπειν ο Θεός) Αντώνιον -κατά το Αποχαιρέτα την Ελλάδα που Ηξερες- ανέμενε να ωριμάσουν οι συνθήκες προκειμένου να αποπειραθεί το παράτολμο εγχείρημα και να μας το ανακοινώσει με το μαλακό· λάου λάου. Μη μας έρθει απότομα και πάθουμε καμιά ζημιά οι δυστυχείς που “χουμε αποκάμει με τόσα μνημόνια. Υπήρχε αδήριτος ανάγκη να απομακρυνθούν τα φώτα της δημοσιότητος από τις πομπές του Μπαλτάκου. Δεν είναι δα μικρό κάζο το δεξί χέρι του πρωθυπουργού να βουλιάζει διαρκώς μες στους απόπατους, να ζέχνει αφοδεύματα ώς τη μασχάλη κι ο ίδιος να προσποιείται πως μοσχοβολά μεθυστικά αρώματα της παρατάξεως, να αποποιείται την ευθύνη, να ποιείται την νήσσαν, ήτοι να διαφοροποιείται διατεινόμενος ότι οι εκλεκτοί συνεργάτες του ου γαρ οίδασι τι ποιούσι.

΄Ακραις μέσαις θα τη βρει απ' τη θεωρία των δύο άκρων ο Απολείπειν Αντώνιος. Την επινόησαν στην ακρογιαλιά το καλοκαίρι του ’12 τα ακροδεξιά κολλητάρια του που πίστεψαν ακραδάντως ότι, ακριβώς επειδή συνιστά πολιτικό ακροβατισμό, θα ακρωτηριάσει τους ακραίους της Κουμουνδούρου οίτινες ακροποδητί θα πέσουν στην παγίδα όπου θα εξολοθρευτούν σαν ακρίδες. Το άκρως αμφιλεγόμενο εφεύρημα θεμελίωσε τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της Συγγρού· την Ακρόπολη της σαμαρικής ιδεολογίας. Με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού εξελίσσεται όμως σε μπούμερανγκ διότι ακόμα και στις ακρώρειες του ακροατηρίου του ελάχιστος χώρος μένει για ακράτητους όσο και ακραιφνείς συνομιλητές της Χρυσής Αυγής. Δεν του “φταναν οι μύδροι που εξαπολύουν φάτσα φόρα οι βρομοσυριζαίοι του Αντώνη, ακριβοπληρώνει επιπροσθέτως την μπόχα απ' το προσφιλές του άκρο. Κάνε παιδιά να δεις καλό, που λένε κι οι Κινέζοι, και τα δικά του τα γαλάζια από λαδιές και κουτσουκέλες άλλο τίποτα.

Ιδιον των συμπλεγματικών η μεμψιμοιρία. Αλλά εγώ δεν είμαι τέτοιος τύπος. Ούτε που μου περνάει απ' το μυαλό πως οι τυμπανοκρουσίες Σαμαρά αποτελούν προεκλογικές πομφόλυγες. Θα επεσήμαινα μάλιστα πως η χρονική τους σύμπτωση με το Πάσχα συμβολίζει την ανάσταση του έθνους, οπότε πανηγυρίζω αδέξια ομού μετά των δεξιών την έξοδο της χώρας προς τις αγορές… λευκής σαρκός. Μας γλεντούσαν τόσα χρόνια Μέρκελ, Σόιμπλε και Στρος Καν σε ιδιωτικά όργια αλλά μέχρις εδώ. Παίρνουμε σβάρνα τις δημοσιές και τα καλντερίμια. Η Κάνγκελα έρχεται καλού κακού αύριο για ένα προσωπικό τετ α τετ με την… Αλεξάνδρεια που χάνει. Αστραπόβροντα, καρεκλοπόδαρα και χαλαζοπτώσεις προοιωνίζονται τα μετέωρα, συνθήκες που θολώνουν τα ποτάμια. Ολα εκτός από ένα· το διαυγές και γάργαρο του Τεοντορόφσκι. Δήλωσε πως θα το ψηφίζει ώς κι ο Πάγκαλος και αίφνης έχασε τρεις μονάδες στις δημοσκοπήσεις. Αυτές τις έφαγε ολομόναχος.

Μετέωρος meteoros@efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.