Τρίτη 29 Απριλίου 2014

«Βέρτιγκο» στο ΠΑΣΟΚ...

benizelos
 Έκδηλος ο πανικός από την εμφάνιση Παπανδρέου ...
Ζαλισμένα εμφανίζονται κορυφαία στελέχη και στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου από την τεράστια απήχηση της χθεσινής εκδήλωσης για το βιβλίο της Μαριλένας Κοππά, με την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Η...
χθεσινή εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού στην εκδήλωση για το βιβλίο της Μαριλένας Κοππά και η «πλατφόρμα» που παρουσίασε υπέρ ενός ΠΑΣΟΚ που πρωταγωνιστεί στην πρόοδο και την αλλαγή της χώρας, πρωτοστατεί στο σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας για κυβερνητική σταθερότητα, αλλά με προοδευτικό πρόσημο και δεν δικαιούται να είναι παρακολούθημα καμίας δεξιάς ή αριστερής συντήρησης, προκάλεσε νέο πανικό στην Χαριλάου Τρικούπη.
Στην αρχή, ήταν ο «συνήθης ύποπτος» Μιχάλης Κασσής, που ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε την παράδοση της έδρας (!) του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς τον «προδότη», ενώ λίγο αργότερα, την «μεγαθυμία» του απέναντι στον Φώτη Κουβέλη που δεν ζήτησε συγγνώμη για το «βρώμικο ‘89» δεν μπορούσε με ανακοίνωσή του να εξηγήσει ο Απόστολος Κακλαμάνης. Και αν αυτού του τύπου οι αντιδράσεις ήταν λίγο ή περισσότερο αναμενόμενες, ο πανικός του ΠΑΣΟΚ φάνηκε στον λόγο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Μη καταφέρνοντας να κρατήσει ούτε τα προσχήματα που ο ίδιος είχε ζητήσει προεκλογικά... 
 
συνεχεια
... από τα στελέχη του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε με …ποιητική διάθεση «στρατηγέ, τι γύρευες στη Λάρισα εσύ, ένας Υδραίος;».
Δεν έμεινε όμως εκεί. Υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ενδιαφέρεται για σημαντικά πράγματα, όπως το έθνος και οι πολίτες και πως «όλα τα άλλα είναι αστεία», θύμισε με νόημα ότι ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου που επιδίωξε την συγκυβέρνηση με τη ΝΔ τον Ιούνιο του 2011, για να συμπληρώσει ότι αυτή που επετεύχθη λίγο καιρό αργότερα, τον Νοέμβριο του 2011 με την συμμετοχή του ΛΑΟΣ, είχε λιγότερο προοδευτικό πρόσημο από τη σημερινή.
Και όμως, λίγο αργότερα, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, «ζαλισμένοι» προφανώς από την έκταση που πήρε το θέμα, προσπαθούσαν να «μαζέψουν» την «απάντηση» Βενιζέλου. «Όλα αυτά, ο Βενιζέλος τα έχει πει 100 φορές. Δεν πρόκειται περί απάντησης στον Γιώργο», λέγανε, υποστηρίζοντας πως το μόνο που είπε για εκείνον ήταν ο στίχος του Εγγονόπουλου και αυτό για να δείξει πως εκείνος τον θεωρεί «Υδραίο», δηλαδή ΠΑΣΟΚ, και πως ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δεν έπρεπε να πάει σε κοινή εκδήλωση με τον Φώτη Κουβέλη στην παρούσα συγκυρία.
Πήγαιναν μάλιστα, ακόμα παραπέρα, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ τους θέλει όλους στην μάχη, θεωρώντας «αυτονόητο» ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σε αυτή και αξιώνοντας κάποιοι, επίσης ως «αυτονόητη» -έτσι εξηγούσαν το ότι δεν την ζητούν- μία δήλωση στήριξής του στο ΠΑΣΟΚ πριν τις ευρωεκλογές, ώστε να κλείσει μόνος του το θέμα, στο οποίο επίσης διαβεβαίωναν ότι οι ίδιοι δεν προτίθενται να δώσουν συνέχεια. Υποστήριζαν άλλωστε ότι ο αγώνας που δίνει σήμερα η Χαριλάου Τρικούπη είναι να «μαζέψει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ» που στρέφει το βλέμμα –και την ψήφο του- στον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη βεβαίως, κρατώντας τα προσχήματα, υποστήριζαν με κάποιο στόμφο, ότι «το ΠΑΣΟΚ τους θέλει όλους, αλλά θα προχωρήσει με αυτούς που θέλουν»…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.