Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Το πλεόνασμα δεν λύνει τα προβλήματα...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, υπογραμμίζοντας πάντως ότι δεν αφορούν το ...
ενδεχόμενο διαγραφής του συνολικού ποσού. Την ίδια ώρα, η γερμανική εφημερίδα Bild κάνει λόγο για κωλυσιεργία στο θέμα των μεταρρυθμίσεων.

Όπως αναφέρει η βρετανική οικονομική εφημερίδα, το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια των διεθνών δανειστών που σημαίνει ότι περαιτέρω κούρεμα του χρέους θα οδηγήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε άμεσες απώλειες. Το ρεπορτάζ των Financial Times αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά θα εγείρει το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους στη σημερινή συνάντηση του Eurogroup.
«Οι Έλληνες αυτήν την στιγμή ισχυρίζονται πλεόνασμα αλλά τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν έλλειμμα, το οποίο θα επηρεάσει αρνητικά τη συζήτηση περί ελάφρυνσης», σχολιάζει πάντως ο Μουτζντάμπα Ρχαμάν, επικεφαλής επί των Ευρωπαϊκών Θεμάτων της εταιρείας Eurasia Group.

Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν λύνει τα προβλήματα

Η εφημερίδα Bild σχολιάζει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν λύνει τα προβλήματα της Ελλάδας καθώς οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις εξακολουθούν να μην υλοποιούνται.

«Παντού ανθεί η διαφθορά. Οι γραφειοκράτες εξακολουθούν να μην εργάζονται όπως θα έπρεπε. Τα συνδικάτα μπλοκάρουν μια ελεύθερη αγορά εργασίας. Η Ελλάδα ζει με δανεικά. Το χρέος ανέρχεται στο 175 % του ΑΕΠ. Το μίνι πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι ούτε καν μια σταγόνα στον ωκεανό. Όποιος αγοράζει ελληνικά ομόλογα, το κάνει λιγότερο επειδή εμπιστεύεται τους Έλληνες ότι θα επιλύσουν γρήγορα τα προβλήματά τους. (Αντιθέτως:) Ποντάρει στο ότι εντέλει οι άλλοι θα πληρώσουν. Η Ελλάδα έχει μακρύ δρόμο μπροστά της. Σήμερα δεν υπάρχει ακόμη λόγος για πανηγυρισμούς», αναφέρει το δημοσίευμα...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.