Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Η Δημοκρατία και ο Μπαλτάκος

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΧΛΙΑΣ

Σωκράτης ΤσιχλιάςΟποιος εμπιστεύεται, αισθάνεται οικεία, άνετα, απέναντι σε έναν τύπο που χρησιμοποιεί το φως ως άλλοθι και τη Δημοκρατία ως εργαλείο για να την καταργήσει, τι μπορεί να είναι;

1η εκδοχή: Φίλος του. Οταν είσαι φίλος με κάποιον συνήθως παραβλέπεις τα ελαττώματά του.

2η εκδοχή: Πολιτικά συγγενής του. Ως γνωστόν, οι ιδεολογίες τυφλώνουν.

3η εκδοχή: Kάποιος που επίσης συνηθίζει να κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο. Που χρησιμοποιεί τους θεσμούς ως πρόσχημα. Που αισθάνεται βασιλιάς πίσω από κλειστές πόρτες.

4η εκδοχή: Kάποιος αφελής.

Ο τέως γραμματέας της κυβερνήσεως εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι συνδυάζει πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά. Μάλλον αφελής, αφού εμπιστεύεται τον δαιμόνιο Ηλ. Κασιδιάρη, του οποίου απειλείται η ελευθερία, συγγενής ιδεολογικά όπως μαρτυρούν όλοι, αλλά και άνθρωπος που περιφρονεί βαθύτατα τους θεσμούς αφού καταδέχεται να εκθέσει με χυδαιολογίες και «αποκαλύψεις» τον πρωθυπουργό της χώρας. Που τον τιμά μάλιστα με τη φιλία και την εμπιστοσύνη του μερικές δεκαετίες! Ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος για όλους αυτούς τους λόγους είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος για την Ελληνική Δημοκρατία. Και αυτός και οι όμοιοί του. Και, κυρίως, οι λογικές και οι σκοπιμότητες που τον καθιέρωσαν, τον επέβαλαν και τον στήριξαν. Η αυτάρεσκη αλαζονεία με την οποία κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά και τους δύο υπουργούς της κυβέρνησης στον υπόδικο βουλευτή του ναζιστικού μορφώματος μάς αποκαλύπτει ένα ανατριχιαστικό πρόσωπο της εξουσίας. Που δεν έχει βεβαίως καμία σχέση με την αστική δημοκρατία, της οποίας πυλώνας υποτίθεται ότι είναι η Κεντροδεξιά. Η απίστευτη συνομιλία Μπαλτάκου - Κασιδιάρη είναι ένα ισχυρό χαστούκι για όσους «στρατηγούς» της Ν.Δ. ηδονίζονται με ασκήσεις επί χάρτου, εν κρυπτώ, με σκοπό τη χειραγώγηση της κοινωνίας. Μετριοπάθεια, περισσότερο φως, απαλλαγή από κάθε είδους δογματισμό και περισσότερη δημοκρατία έχει ανάγκη η χώρα για να βγει από την κρίση. Ευλαβική λειτουργία των θεσμών κυρίως. Οσα αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες, γι’ αυτούς τους θεσμούς στους οποίους ορκίζονται όλοι, καταρρακώνουν. Το στοίχημα για την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση είναι προφανές.
 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.