Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ομιλία Α.Φιορεντίνου στην Πλατεία της Άνω Μεράς 14.5.2014

(video mykonspreess)

“Ό εύκολος δρόμος είναι να αποχωρείς, να υποχωρείς, να παραιτείσαι από τις αξίες σου, να σκύψεις το κεφάλι  και να συμβιβαστείς. Ο εύκολος δρόμος είναι αυτός που αν τον επιλέξεις, θα είσαι για πάντα εξαρτημένος, θα το χρωστάς σε όλη σου του Ζωή. Εγώ δεν χρωστάω σε κανέναν.Και δεν πρόκειται να γίνω λαθρεπιβάτης της ιστορίας. Έτσι πορεύτηκα πάντοτε, χωρίς να συμβιβαστώ, χωρίς να σκύψω το κεφάλι όποιο κι αν ήταν το κόστος. Έτσι προχώρησα, σε αντίθεση με τους πρωτοεμφανιζόμενους πολιτευτές, που βιάζονται να δώσουν τα διαπιστευτήρια της υποταγής του σε ένα παρωχημένο σύστημα αξιών.
Ακούσαμε έστω και καθυστερημένα - 15 μέρες πριν τις εκλογές- την Φωνή τους και δεν ακούσαμε τίποτα, καμία αναφορά σε τίποτα. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι δεν ειπώθηκε λέξη για τον φόνο. Και αναρωτιέμαι ή όλοι εμείς έχουμε πάθει σοκ αμνησίας, ή αυτοί προέρχονται από παρθενογένεση. Καμία κουβέντα για το περιβόητο οικονομικό σκάνδαλο στον Δήμου μας. Γιατί δεν μας λέτε δημόσια την άποψή σας γι’ αυτό; Και προκαλώ απαντήστε μας: Γιατί η Μύκονος δεν έχει υποβάλει καμία πρόταση, κανένα έργο προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ στην περιφέρεια και έχει μηδέν απορροφητικότητα Ευρωπαικών χρημάτων, όταν στην Σαντορίνη υλοποιούνται έργα της τάξεως των 40 εκατομμυρίων ευρώ; Και εσείς κ.Περιφερειακέ σύμβουλε γιατί δεν βοηθάτε προς αυτή την κατεύθυνση;
Πέστε μας για την ανικανότητα της τωρινής διοίκησης, της ατσαλάκωτης Δημαρχεύουσας και άλλων που εντάσσονται στον συνδυασμό σας. Πέστε μας για τον υπό διάλυση δήμο μας, για την βρωμιά και τα σκουπίδια που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, για το οτι θα πούμε το νερό νεράκι. Γιατί η κα Δημαρχεύουσα, δεν μας έχει δημοσιοποιήσει ακόμη τον οικονομικό απολογισμό του 2013 και σήμερα η Μύκονος είναι ένα νησί γεμάτο σκιές και σκοτεινές γωνίες, στην διαχείρηση των οικονομικών της;
Γιατί μας τα κρύβετε; Εξηγήμαστε μας κα Δημαρχεύουσα, τι  κάνατε τα τέλη καθαριότητος και ηλεκτροφωτισμού του 2013; Εισπράξατε από όλους μας -μέσω των λογαριασμό της ΔΕΗ- το 2013, 2.700.000 ευρώ ως τέλος για την καθαριότητα και τον φωτισμό του νησιού. Ξοδέψατε 900.000 ευρώ για την πληρωμή της δαπάνης φωτισμού στην ΔΕΗ και 320.000 στις αμοιβές του προσωπικού καθαριότητος. Τι κάνατε το 1.500.000 που υπολείπεται;
Υπάρχει άραγε στα ταμεία του Δήμου; Και αν υπάρχει...

 συνέχεια
...γιατί δεν το δίνετε να καθαρίσει επιτέλους το νησί από την βρωμιά, την δυσσοδία και τα σκουπίδια; Εστερνίζεστε κ.Κουκά; Υιοθετείτε; Επικροτείτε την τωρινή δημαρχιακή θητεία και τα έργα της; “Φεύγω, δεν φεύγω” Δημάρχου κας Γραπάρη; Που είναι νυν αλλά και μελλοντικό προβεβλημένο στέλεχος του συνδυασμού σας; Ας σταματήσουν πια να προσποιούνται την αγιοσύνη, η Βασιλοπαίδες του Βυζαντίου και ας τοποθετηθούν επί της ουσίας. Στα ίσα και σταράτα, όπως πρέπει να μιλάει ο Δήμαρχος με κάθε πολίτη ξεχωριστά.
Έχουν κάνει επικοινωνιακή σημαία τους την ύπαρξη κουτσομπολιών, ανωνύμων ψιθύρων και σχολίων εναντίον τους. Θέλω να τους μεταφέρω, οτι δυστυχώς, κάθε πρόσωπο που διεκδηκεί ή αναδέχεται δημόσια αξιώματα, εκτίθεται στην κριτική. Κάτι που εγώ και η σύζηγός μου προσωπικά, το ξέρουμε πολύ καλά. Το γνωρίζω χρόνια τώρα, παντί τρόπο, ακόμα και μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια όταν εξύβριζαν συγγενικά μου πρόσωπα. Ακόμα και προχθές με γνωστή πληρωμένη γραφίδα που εξέφραζε ποταμό υβρεών και λάσπης μέσω του διαδικτύου εναντίον μου. Με ανύπαρκτες αποδράσεις, δεν μπορείτε να σκηνοθετήσετε φανταστικές επαναστάσεις. Μην θυματοποιήστε, ο τόπος θέλει συγκεκριμένο πρόγραμμα, σχεδιασμό, προγραμματισμό,στρατηγική και δεν τα έχετε. Είστε ανενημέρωτοι άπειροι και απροετοίμαστοι.
Όσο για το επιχείρημα της νεότητος που πρεσβεύεστε, θέλω να σας πω τούτο: Ο ηλικιακός διχασμός είναι αφενός ένα ρατσιστικό επιχείρημα κοινωνικής διάκρισης, που αποκλείει άτομα με εμπειρία που αγαπούν τον τόπο, να ασχοληθούν με τα κοινά. Και αφετέρου, είναι προπαγανδιστικό κουστούμι ραμμένο στα μέτρα εκείνων που θέλουν να κρύψουν την ανεπάρκεια της πολιτικής τους σκέψης. Γιατί και εμείς σε ποσοστό 36% -έναντι του δικού τους 32%-  έχουμε νέα παιδιά, νέους επιστήμονες, αλλά δεν το διαφημίζουμε. Το ζήτημα δεν είναι το μέτωπο με τις ηλικίες, αλλά η ρήξη με κατεστημένες νοοτροπίες. Μέτωπο που εσείς δεν ανοίξατε. Αντίθετα επιμελώς φροντίσατε να υιοθετήσετε και να περιθάλψετε με ιδιαίτερη στοργή. Κατεστημένες νοοτροπίες που εσείς και οι συνεργάτες σας ποτέ δεν αμφισβήτησαν.Από αυτές τις κατεστημένες νοοτροπίες παραλάβατε και δακτυλίδια διαδοχής και αυτοκρατορικές βούλες. Άλλωστε, επωφεληθήκατε από αυτές.
Προσωπικά εσείς κ.Νεαρέ πολιτευτή ως περιφερειακός σύμβουλος, είστε δικό τους δημιούργημα, όπως και οι πρωτοκλασάτοι συνεργάτες σας. Σας συμβουλεύω να αναθεωρήσετε τις σκέψεις σας για τις ηλικίες των ανθρώπων, λέγοντάς σας αυτό: Οι άνθρωποι δεν αποσσύρονται όσο χρονών και αν είναι. Αποσύρονται μόνο νοοτροπίες ρυτυδιασμένες σαν τις δικές σας, που προσπαθείτε μάταια να τις μακιγιάρετε.
Ο Νέος και άφθαρτος συνεργάτης σας κ.Ατζαμόγλου, επέλεξε μεσούσης της αποκάλυψης του οικονομικού σκανδάλου, να συμπορευτεί στο ομιχλώδες τοπίο του συνδυασμού που ξέρουμε. Νεανική επιπολαιότητα ή συνειδητή επιλογή; Σας θυμίζω οτι μέχρι και σήμερα δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί. Τι προσδοκά άραγε;
Αυτός όπως η κα Γρυπάρη, όπως και ο κ.Αλέκος Κουκάς, ουδέποτε διαφοροποιήθηκε, ουδέποτε διεκδίκησε. Ψήφιζαν, υποστήριζαν και χειροκροτούσαν το έργο της Δημοτικής Αρχής. Και σας ερωτώ: Μπορούμε να εμπιστευθούμε μια ομάδα που έχει ως βασικό της πυρήνα τα απομεινάρια μιας καταστροφικής για την Μύκονο, πολιτική νοοτροπίας; Ανθρώπους που υπέγραφαν ό,τι τους έφερναν κια που ποτέ δεν έφεραν μια αντίρρηση; Όπως η “τόσο μπορούσα, τόσο έκανα” Δημαρχεύουσα που σαν μετανοημένη Μαγδαληνή μας λέει ότι δεν ξέρει τίποτα για το έγκλημα. Η οποία μαζί με τον κ.Αλέκο Κουκά και τον κ.Ατζαμόγλου συνδιοίκησαν τον Δήμο τα τελευταία χρόνια. Φίλες και φίλοι, τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης. Ή θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας ξεγράψει.”
(oλόκληρη η ομιλία στό βίντεο)

από mykonospress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.