Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Απέτρεψαν 96 αυτοκτονίες σε 5 μήνες ...





Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε, μετά από συντονισμένες ενέργειες, μία ακόμα πρόθεση αυτοκτονίας από χρήστη του διαδικτύου.
Ειδικότερα, την ...
17-05-2014 το απόγευμα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, άτομο με ψευδώνυμο, το οποίο διατηρούσε προφίλ στο «Facebook» και μέσω δημόσιων αναρτήσεων του, εκδήλωνε την πρόθεσή να αυτοκτονήσει.
Στο πλαίσιο της ψηφιακής έρευνας και ανάλυσης των ηλεκτρονικών ιχνών του διαχειριστή του συγκεκριμένου προφίλ, προέκυψε ότι ανήκουν σε ημεδαπό πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, ενώ εντοπίστηκε άμεσα η γεωγραφική θέση του συγκεκριμένου ατόμου.
Άμεσα ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο επικοινώνησε με τους οικείους του, αναφορικά με την επίμαχη ανάρτηση στο διαδίκτυο, ενώ διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.
Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει (96) υποθέσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, μέσω του διαδικτύου, ενώ ο συνολικός αριθμός των αποτροπών ανέρχεται σε (947) περιστατικά, από τα οποία (15) αφορούσαν άτομα στο εξωτερικό.

από crimesonair.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.