Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Λογικά, εκλογικά και παράλογα



   

kalaitzis15-05-14
                                                      τού ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ
Νεφελοβατούν όσοι νομίζουν ότι το αποτέλεσμα της προχθεσινής κάλπης εκθέτει, έστω και αμυδρώς, οιονδήποτε των εκτεθειμένων. Νικητές καίτοι νικημένοι εξήλθαν άπαντες από την εκλογική μάχη καθότι κατήγαγον περιφανή πανωλεθρίαμβο. Ο Απολείπειν Αντώνιος, επί παραδείγματι, μπορεί να είδε τους εκλεκτούς της καρδιάς του, για την υποψηφιότητα των οποίων σε Αθήνα, Αττική και Θεσσαλονίκη επέμεινε προσωπικώς, να καταβαραθρώνονται στις απόκρημνες χαράδρες του προσφιλούς του Ταΰγετου, πανηγυρίζει ωστόσο καθώς ο μισητός αντίπαλος Αλέξης Τσίπρας ματώνει στις ακανθώδεις ατραπούς των περιφερειών και των μικρών ή μεγαλύτερων δήμων. Ο Αρης ο σπηλαιώδης, όστις διαμόρφωσε πολιτική αδέξιου πλην ακροδεξιού λοχία, κομπορρημονεί επειδή ξεπέρασε λίγα δέκατα της μονάδας τον γνήσιο εκπρόσωπο του μορφώματος, βλαστημώντας ταυτοχρόνως το επώνυμό του διότι εάν λεγόταν Αρης Κασιδιάρης, θα είχε τώρα 34% και την πρωτεύουσα στο τσεπάκι του.

Ικανοποιημένος εμφανίζεται και ο...

 συνέχεια
...Ιωάννης Ιωαννίδης, κατά το καρέτα καρέτα, ο οποίος στα πάτρια εδάφη δεν κατόρθωσε να μοντάρει ομάδα σαν τον Αρη, αλλά πάλι εάν είχε τον Γκάλη να γράψει μόνος του 50 πόντους, το 19 θα γινόταν 69 και θα 'παιρνε την περιφέρεια διά περιπάτου. Του 'κατσε το βαθύ πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ του Εκλείπειν Ευάγγελου, που στις απομονωμένες περιοχές δεν έχουν φτάσει οι πομπές και τα αίσχη του βαστώντας κομμάτι ακόμη, και κορυβαντιά σαν δοκησίσοφος δράκος που, τυφλωμένος από χαρά, δεν παρατηρεί πως την Ελιά την έχει κατασπαράξει ο δάκος.

Κι αν ο παλαιός προπονητής βαδίζει με βήμα χελώνας, ο κυρ Φώτης θυμίζει φώκια μονάχους μονάχους. Αισιόδοξη κατάσταση αφού η μοναξιά φέρνει περισυλλογή κι η δημιουργική σκέψη ανοίγει διάπλατα τις λεωφόρους του μέλλοντος. Ανάδελφα τα άλλοτε συνεταιράκια. Καλλιέργησε μεγάλες προσδοκίες ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάροντας ως αμνήμων στη συλλογική μνήμη και πιστεύοντας πως η στάση του απέναντι στα μνημόνια θα τον φέρει πρωτοδεύτερο και στον πιο απομακρυσμένο δήμο. Παρερμήνευσε τουτέστιν τη γλώσσα των αριθμών, νομίζοντας πως όταν ένας πολιτικός σχηματισμός από το 4% εκτοξευθεί στο 30%, λόγω εκτάκτων συγκυριών, διατηρεί εσαεί παρόμοια υψηλά ποσοστά. Αγνοεί το διευθυντήριό του πως οι εκλογικές νίκες των προοδευτικών δυνάμεων, ιδίως στην επαρχία, επιτυγχάνονται με σκληρή όσο και ανιδιοτελή δουλειά και συνεχή παρουσία.

Η μακρά περίοδος της Εικονομαχίας έληξε με την αναστήλωση των εικόνων στα 842 μ.Χ. Στη Νάξο όπου βρίσκομαι, σώζονται δεκάδες εκκλησιές με ανεικονικό διάκοσμο, χτισμένες οι περισσότερες έπειτα απ' το 950, εξαιτίας του ότι οι αποφάσεις του κέντρου, εν προκειμένω της Κωνσταντινούπολης, αργούν να εμπεδωθούν στην επαρχία. Ασε που οι συνδυασμοί της Κουμουνδούρου ταλανίστηκαν από τις παιδικές αρρώστιες και τις παθογένειες της Αριστεράς. Τα μετέωρα αντιμετωπίζουν τους εκλογομάγειρους και τους σταυροθήρες με βροχές στα ηπειρωτικά αλλά όχι ψήφων.

Μετέωρος meteoros@efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.