Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Κυβέρνηση σε νευρική κρίση...

Χαμένα δείχνει να τα έχει η συγκυβέρνηση λίγες μέρες πρν από τις κάλπες, μετά τις αποκαλύψεις των "Financial Times" για το πολιτικό παρασκήνιο στις Κάνες ανάμεσα στον πρόεδρο της Ε.Ε. Ζ. Μπαρόζο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη συμφωνία με ...
τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε το παρασκήνιο στις Κάνες, «καρφώνοντας » τον πρωθυπουργό ότι ήταν σε συζητήσεις για τη συμμετοχή της Ν.Δ. στην κυβέρνηση «από τον Ιούνιο του 2011» και προκαλώντας αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Σαμαράς αποφεύγει εδώ και δύο μέρες κάθε αναφορά επί του θέματος, ενώ δεν απάντησε ούτε στον Αλέξη Τσίπρα που τον χαρακτήρισε «μαριονέτα του Μπαρόζο».

Καμία διάθεση για σχόλια είναι το κλίμα που επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη μετά τις αποκαλύψεις των «Financial Times» για τη ματαίωση του δημοψηφίσματος το οποίο είχε αποφασίσει ο Γιώργος Παπανδρέου και τις συνεπακόλουθες εξελίξεις που οδήγησαν στη βίαιη απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία.

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας προκάλεσαν μπαράζ δημόσιων παρεμβάσεων, με βέλη προς τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ αναζωπύρωσαν την αντιπαράθεση κορυφής Βενιζέλου – Παπανδρέου.

Οι εξελίξεις αυτές, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στις οποίες το ΠΑΣΟΚ δίνει μάχη επιβίωσης, θεωρείται φύσει αδύνατον να μην επηρεάσουν αρνητικά το αποτέλεσμα της κάλπης.

Ως επαλήθευση του νοσηρού κλίματος στο ΠΑΣΟΚ και της επερχόμενης συντριβής, ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, ακύρωσε την προγραμματισμένη προεκλογική του επίσκεψη στην Αθήνα, όπως αναφέρεται στην καθημερινή έκδοση του «Spiegel»...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.