Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Μουλάρι ο Αστραχάν...

Πρωτομαγιά σήμερα. Χθες οι συνεταίροι στην κυβέρνηση Σαμαράς και Βενιζέλος κατέθεσαν το νέο μεσοπρόθεσμο, που θα ψηφιστεί τη Δευτέρα. Ύστερα από λίγες μέρες, αυτοί οι ίδιοι θα ζητήσουν την ψήφο μας στις ευρωεκλογές.

Στο μεσοδιάστημα, από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι την ημερομηνία των εκλογών, αυτοί και οι συνεργάτες τους στα media θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να μας πείσουν ότι σωθήκαμε. Ότι αυτό το μεσοπρόθεσμο ήταν το τελευταίο από τα μεσοπρόθεσμα. Και τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι τα τελευταία των... τελευταίων μέτρων. Πως, αν τους ψηφίσουμε, τότε η πορεία προς την επιτυχία και την ανάπτυξη είναι εξασφαλισμένη.

Ποιος τους πιστεύει; Υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι. Κάποιοι άλλοι, παραδομένοι στον φόβο, θα τους δώσουν ψήφο απόγνωσης, μήπως και φύγουν από τη μέση οι φωστήρες Σαμαράς και Βενιζέλος και επέλθει η καταστροφή.

Ποιος δεν τους πιστεύει; Οι περισσότεροι. Αυτοί που βλέπουν το πορτοφόλι τους να αδειάζει ακόμη κι αν έχουν εργασία, ακόμη κι αν πληρώνονται. Δεν τους πιστεύουν αυτοί που δεν ξεχνούν τα διαρκή ψέματα, αυτοί που δεν ζουν με ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.

Δεν τους πιστεύουν αυτοί που έχει μείνει λίγο τσαγανό μέσα τους και συνειδητοποιούν ότι οι Σαμαροβενιζέλοι (και τα συμπαρομαρτούντα – Στουρνάρες, Βρούτσηδες, Γεωργιάδηδες κ.λπ.), εκτός από πατενταρισμένοι μυθοπλάστες, είναι και αδίστακτοι. Όσο αδίστακτος πρέπει να είναι αυτός που παραμονή Πρωτομαγιάς φέρνει στη Βουλή για ψήφιση νόμους που ολοκληρώνουν την υπονόμευση των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Θα πιάσει ακόμη μια φορά το ψέμα; Θα νικήσει άλλη μια φορά ο φόβος πάνω στον οποίο ποντάρουν τα κόμματα που κυβερνούν υλοποιώντας εντολές των δανειστών; Σε λιγότερο από έναν μήνα θα το γνωρίζουμε.

Κάποιοι, πάντως, ειδικευμένοι στην προεξόφληση των εξελίξεων, ήδη έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Μια ματιά στον δείκτη τιμών του χρηματιστηρίου βοηθά κάποιον να καταλάβει ότι η «αγορά» δεν νιώθει και τόσο άνετα περιμένοντας τα αποτελέσματα των εκλογών. «Μουλάρι, ο Αστραχάν» της συγκυβέρνησης...
"Το Ποντίκι"
Δημήτρης Μηλάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.