Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η συμμετοχή στο… έγκλημα των φαρμάκων...


Το colpo grosso, που αυξάνει την επιβάρυνση των ασφαλισμένων, ενώ μειώνεται η λιανική τιμή, λέγεται claw back. Οι φαρμακοβιομηχανίες φέρονται να αρνούνται να αποδώσουν το ποσό και η κυβέρνηση το...
μετακυλίει στους πολίτες. Ολοι κερδισμένοι, εκτός από τους ασθενείς.
«Δεν υπάρχει καμία απολύτως αύξηση συμμετοχής. Οποιος επιλέγει, όταν πηγαίνει στο φαρμακείο του, το φάρμακοπου θα γράφει από κάτω την ηλεκτρονική του συνταγή, θα πληρώνει λιγότερα χρήματα από πριν. Ούτως ή άλλως, οι τιμές των φαρμάκων έχουν πέσει πάρα πολύ»
Αδ. Γεωργιάδης,
Πώς γίνεται η λιανική τιμή των φαρμάκων να μειώνεται, αλλά οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν περισσότερα; Ποιο είναι το κρυφό χαράτσι, για το οποίο τα περισσότερα ΜΜΕ δεν μιλούν; Γιατί ο υπουργός Υγείας ψεύδεται, λέγοντας πως η τιμή μειώνεται για τον ασφαλισμένο και ποιος είναι ο ρόλος των φαρμακοβιομηχανιών; Εναν μήνα μετά το τελευταίο δελτίο τιμών φαρμάκων, η «Εφ.Συν.», που είχε αναφερθεί έγκαιρα στις επερχόμενες αυξήσεις (11/04/2014), καταγράφει περιπτώσεις, όπου η συμμετοχή των ασφαλισμένων φτάνει στο 88%, σημειώνοντας αύξηση έως και 63% μέσα σε 3 μόλις μήνες!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.