Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ψυχοφθόρα ψυχογραφήματα ψυχοπαθών

Η ψυχοσύνθεση της γυναίκας από helenageorgiou
Περιγραφή: Η εν λόγο φωτογραφία είναι αποτέλεσμα ψηφιακής φωτογραφίας και επεξεργασίας για να επιτευχθεί το συγκεκριμένο σουρεαλιστικό αποτέλεσμα
Ψυχοσύνθεση λαβυρινθώδης, ψυχοκόρη του Κοκού, αναδεξιμιά κανονική πά' να πει. Στη Ρώμη του ’60 έγινε το μυστήριο με παπά θεόμουρλο. Κανένας συμμαθητής του μπαμπά δεν τη βάφτιζε, καθώς ο παππούς επέμενε να πάρει το όνομά του τσούπρα πράμα· Μιχάλης, δηλαδή, με την πύρινη ρομφαία, τα πούπουλα και όλα τα σχετικά αξεσουάρ. Τα 'χουμε ξαναγράψει αλλά η επανάληψις μήτηρ μαθήσεως εστί, κατά πώς υπογράμμιζαν οι αρχαίοι Κινέζοι. Δέχτηκε τελικά το βλαμμένο γαλαζοαίματο του πρώτου θρανίου, το οποίο είχε μόλις απολέσει το βασίλειό του. Για να σώσει την κατάσταση η Αννα-Μαρία, που την άλειψε με λάδι, της έδωσε και το δικό της όνομα, μπαλαμούτιασε το Μιχάλης μετατρέποντάς το σε Μισέλ και κάπως έτσι προέκυψε η σαχλεπίσαχλη Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.


Υιοθετήθηκε από το περιβάλλον του Μετσοβίτη πολιτευτή ο εν λόγω Μιχάλης, καθότι Ηπειρώτισσα, εργάστηκε στο γραφείο του ανιψιού Αβέρωφ στις Βρυξέλλες, όταν ήταν ευρωβουλευτής, κι εκεί γνώρισε τον Απολείπειν Αντώνιον, ο οποίος ελλείψει σοβαρών συνεργατών -λίγοι κουτρουβαλούν στον μνημονιακό κατήφορο- την προώθησε στη Βουλή και την έχρισε εκπρόσωπο Τύπου. Το είχαν προφητεύσει τα μετέωρα: τις νεανικές του αμαρτίες στο μαντρί του Αβέρωφ θα τις πληρώνει ακριβά μια ζωή. Ανοίγει το στόμα της η Μισέλ να κατακεραυνώσει τους μισητούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ και κερδίζουν τρεις μονάδες στις δημοσκοπήσεις.

Χθες δήλωσε περιχαρής: «Ο Παν. Λαφαζάνης έλεγε ότι θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας έταζε δωρεάν ρεύμα και πετρέλαιο παντού. Προφανώς «λεφτά υπάρχουν». Τους έδειξε τον δρόμο η Λούκα Κατσέλη, που σήμερα ανακοίνωσε τη στήριξή της στον Αλ. Τσίπρα». Κρύβονται στην Κουμουνδούρου για να μην τους δει ο κόσμος να κρατούν τις κοιλιές τους απ' τα γέλια και τους περάσει για χάχες. Αλλά ο Απολείπειν δέχεται και τα βέλη του Αδ-όνειδος, ο οποίος τον γλείφει νυχθημερόν ως άλλος Ραν Ταν Πλαν, ηλίθιο σκυλί που εκφράζει την ευγνωμοσύνη στ' αφεντικό του προκαλώντας αλλεπάλληλες ζημιές.

Ο ανθυγιεινότερος υπουργός Υγείας ισχυριζόταν τις άλλες ότι συζήτησε με κορυφαίο στέλεχος πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, το οποίο του εκμυστηρεύτηκε πως, αν δεν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η εταιρεία του θα κάνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη χώρα δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Υποπτεύομαι ότι ο συνομιλητής του έλεγε την αλήθεια. Νομίζω ότι η εταιρεία του ειδικεύεται στα ψυχοφάρμακα. Βλέποντας απέναντί του ο χριστιανός έναν ψυχωσικό ολκής και υπολογίζοντας ότι τον έχουν ψηφίσει χιλιάδες συμπατριώτες του, δεν μπορεί παρά να σκέφτεται ότι σε τούτη τη χώρα θα θησαυρίσει. Ο Μάης εξακολουθεί να αποδοκιμάζει τους εθνοσωτήρες με πολλά νερά. Μην πάει ο νους σας στη γνωστή παροιμία.

Μετέωρος meteoros@efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.