Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μπουλντόζες «όργωσαν» ιστορικό μονοπάτι στη Νάξο...

monopati-orgomeno
ΦΩΤΟ...
Ιδιώτης διέλυσε ένα λιθόστρωτο τουλάχιστον 200 χρόνων σε ένα από τα αρχαιότερα και ομορφότερα μονοπάτια των Κυκλάδων, που το διαβαίνουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.
Ένα σχόλιο που ταιριάζει γάντι σε ...
κάθε κατεστραμμένο κομμάτι ελληνικής γης, αυτή τη φορά γραμμένο για το περιβαλλοντικό-πολιτιστικό έγκλημα που διαπράχτηκε στη Νάξο: «Κάθε χρόνο τα ίδια: Μπαζώματα, εκχερσώσεις σε δασικές και φυσικές περιοχές, διανοίξεις δρόμων, καταπατήσεις στον αιγιαλό… Ιδιώτες που ενεργούν πάντοτε με τη σιωπηλή ανοχή των αρχών ή ακόμη και με την ανοιχτή σύμπραξή τους, ασελγούν πάνω στο φυσικό περιβάλλον. Ιδιωτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που θεωρούν τη φύση τσιφλίκι τους, σφετερίζονται και εκμεταλλεύονται τις παραλίες, τα δάση, τα βουνά, εγκληματούν εις βάρος του τόπου και ιδιοποιούνται το δημόσιο πλούτο».

naxos-monopati
Το μονοπάτι πριν…

Όπως μας ενημερώνουν τα τοπικά ναξιώτικα ιστολόγια, ένας ιδιώτης (ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει προβεί επανειλημμένως σε παρόμοιες… δραστηριότητες) άνοιξε με μπουλντόζες δρόμο πάνω στο χαρακτηρισμένο ιστορικό μονοπάτι που ξεκινάει από την Αγία Μαρίνα Δανακού και καταλήγει στην κορφή του Ζα. Προχώρησε, μάλιστα, τα χωματουργικά σε μήκος 600 μέτρων.
Η καταστροφή είναι τεράστια, αφού έφτασε λίγο πιο πριν από την πηγή της Λευγάσας και την αρχαία επιγραφή «ΟΡΟΣ ΔΙΟΣ ΜΗΛΩΣΙΟΥ» που καλύφθηκε από μπάζα και δεν είναι ακόμα βέβαιο αν καταστράφηκε…

monopati-orgomeno
…και μετά.

Διέλυσε ένα λιθόστρωτο τουλάχιστον 200 χρόνων σε ένα από τα αρχαιότερα και ομορφότερα μονοπάτια των Κυκλάδων που το διαβαίνουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Τώρα θα μπορούν επιτέλους να πηγαίνουν οι τουρίστες με τα Ι.Χ. τους βόλτα στην περιοχή, χωρίς να χαλάνε τα λάστιχα! Ταυτόχρονα ο δήμος ασχολείται με τη θητεία του, τα υπουργεία με μεσιτικές διευκολύνσεις και η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.