Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Κατέσχεσαν 1.133,420 κιλά ηρωίνης!

Κατέσχεσαν 1 τόνο ηρωίνη σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί

Απολογούνται την προσεχή εβδομάδα οι έντεκα συνολικά συλληφθέντες
Κατέσχεσαν 1 τόνο ηρωίνη σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί
Βυθούλκας Διονύσης
Ποσότητα-ρεκόρ ηρωίνης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού, κατασχέθηκε σε μεγάλη επιχείρηση με στη συμβολή υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., του ΣΔΟΕ και της αμερικανικής DEA. Στα 1.133,420 κιλά ανέρχεται η ποσότητα που κατασχέθηκε στην Αττική η αξία της οποίας εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Οι συλληφθέντες ανέρχονται στους 11 -αξιοσημείωτο είναι ότι ανάμεσά τους βρίσκεται ένας 15χρονος- οι οποίοι λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα της Παρασκευής οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

 
Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, με αξιοποίηση πληροφοριών και πολύωρη παρακολούθηση, διαπιστώθηκε η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε αποθήκη στην περιοχή Κορωπίου, όπου συσκευαζόταν σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, ύστερα από έρευνα που διεξήχθη στη συγκεκριμένη αποθήκη καθώς και σε ύποπτες οικίες των βορείων προαστίων, συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί, πέντε ημεδαποί και ένας ανήλικος ημεδαπός.

Κατά πληροφορίες, οι λιμενικοί παρακολουθούσαν επίσης μια βίλα στη Φιλοθέη στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι εκεί υπήρχαν ναρκωτικά.

Αρχικά αντιλήφθηκαν βράδυ της Πέμπτης δύο οχήματα να εξέρχονται από τη βίλα. Τα ακολούθησαν και διαπιστώθηκε ότι είχαν ως προορισμό...

 συνέχεια
...την αποθήκη στο Κορωπί. Τότε αποφασίστηκε να γίνει επέμβαση και βρέθηκαν ναρκωτικά στα αυτοκίνητα και την αποθήκη.

Στη συνέχεια έγινε επιχείρηση στη βίλα όπου συνελήφθη ο εφοπλιστής ιδιοκτήτης της (φερόταν ως άνεργος), η πρώην σύζυγός του και ο 15χρονος γιος τους. Μέσα στην πολυτελή κατοικία βρέθηκαν περίπου 500 κιλά ηρωίνης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της Διοίκησης Ασφάλειας, του γραφείου Πληροφοριών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, υπηρεσιακοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (Κ-9) ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, καθώς και η επιχειρησιακή ομάδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/ΑΛΣ - ΕΛΑΚΤ, σε συνεργασία με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του ομοσπονδιακού γραφείου στην Αθήνα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και του ΣΔΟΕ Αττικής / Τμήμα Ναρκωτικών και Όπλων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκε επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,1gr.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή ΙΧΕ οχήματα τα οποία εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 6.235 ευρώ και λοιπά αντικείμενα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ οι κατηγορούμενοι πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Για την υπόθεση δήλωσε σχετικά ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπισθεί στη στεριά μέχρι σήμερα, καθώς και την εξάρθρωση ενός οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. Θέλω να συγχαρώ, επίσης, τις συναρμόδιες αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας, της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής για το άριστο επίπεδο συνεργασίας.Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος εργάζονται καθημερινά με ζήλο και αυταπάρνηση και θα συνεχίσουν να το κάνουν για την ασφάλεια όλων των πολιτών».

Την επόμενη εβδομάδα απολογούνται οι 11


Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, σε δύο ομάδες, έλαβαν οι 11 συλληφθέντες, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, άνω τους ενός τόνου, που εντοπίστηκε σε δύο αποθήκες σε Κορωπί και Φιλοθέη.

Πρόκειται για έξι Έλληνες, εκ των οποίων και ένας ανήλικος, οι οποίοι θα απολογηθούν την Τρίτη και για πέντε Τούρκους υπηκόους, που θα απολογηθούν την Τετάρτη.

Οι 11 συλληφθέντες αφού πήραν προθεσμία από την εισαγγελία, οδηγήθηκαν κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Στους συλληφθέντες, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε ότι αφορά τη διάπραξη κακουργημάτων διακίνησης ναρκωτικών, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επιμέρους διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, με την έννοια δηλαδή ότι υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για εισαγωγή, για αποθήκευση για κατοχή και για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη κατοχή οπλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των εμπλεκομένων, βρίσκεται και Έλληνας εφοπλιστής που φέρεται να είναι κάτοχος τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι, η πρώην σύζυγός του και ο γιος του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των έξι Ελλήνων, Σάκης Κεχαγιόγλου και Απόστολος Καραγιάννης, μιλώντας στο ΑΠΕ δεν θέλησαν να προβούν σε δηλώσεις, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή ενημερώνονται για τη δικογραφία.

Οι «ράμπο» της Δίωξης Ναρκωτικών εκτιμούν ότι η ηρωίνη ερχόταν από χώρα της Μέσης Ανατολής μέσω Τουρκίας με διάφορους τρόπους και η αξία της ποσότητας που κατασχέθηκε συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών ανέρχεται περίπου σε 30 εκατομμύρια ευρώ.

Στελέχη της Δίωξης αναφέρουν επίσης ότι αν η συγκεκριμένη ποσότητα ηρωίνης νοθευόταν δεν αποκλείεται τα κέρδη να εξαπλασιάζονταν.
 Το Βήμα Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.