Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Aφιέρωμα των New York Times στην αγορά ακινήτων της Μυκόνου

Επενδυτικές ευκαιρίες για τους ξένους αγοραστές εξοχικών κατοικιών εντοπίζονται στην αγορά της Μυκόνου, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των New York Times. Σε αυτό επισημαίνεται ότι η πτώση των τιμών των πολυτελών κατοικιών που πωλούνται στο νησί των Κυκλάδων αγγίζει ακόμα και το 40%, δείγμα των ευκαιριών που προκύπτουν. Πάντως, παρά την κρίση, η εν λόγω κατηγορία ακινήτων συνέχισε να καταγράφει αγοραστικό ενδιαφέρον και κατά τη διάρκεια των ετών της κρίσης που έχουν μεσολαβήσει.

Σήμερα, που οι προοπτικές της οικονομίας έχουν αρχίσει να βελτιώνονται, έχει αναθερμανθεί και το αγοραστικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, καθώς όσοι διαθέτουν την απαιτούμενη ρευστότητα επιδιώκουν να επωφεληθούν της μείωσης των τιμών. Στο πλαίσιο αυτό, τη μεγαλύτερη ζήτηση, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, παρουσιάζουν πολυτελείς βίλες στη δυτική πλευρά του νησιού, οι οποίες μπορούν να κοστίσουν ακόμα και πάνω από 3,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για παραθαλάσσια ακίνητα με πρόσβαση στην παραλία και θέα. Μικρότερα ακίνητα σε λιγότερο προνομιακά σημεία του νησιού κοστολογούνται αντί ποσών της τάξεως των 1,5 – 1,8 εκατ. ευρώ. Ακόμα φθηνότερα πωλούνται οι κατοικίες που αποτελούν μέρος συγκροτημάτων πολυτελών εξοχικών κατοικιών.

Σύμφωνα με τις απόψεις φορέων της αγοράς που φιλοξενούνται στο δημοσίευμα, το ενδιαφέρον για τα εν λόγω ακίνητα προέρχεται αποκλειστικά από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Ευρωπαίους αγοραστές (Γάλλους, Βρετανούς, Ιταλούς και Γερμανούς), όπως επίσης και από ενδιαφερόμενους από χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ και ο Λίβανος. Ενδιαφέρον καταγράφεται επίσης και από ομογενείς Αμερικανούς. Κοινή συνισταμένη των περισσότερων υποψήφιων αγοραστών είναι η πρόθεσή τους να εκμεταλλευτούν επενδυτικά τα ακίνητα αυτά για την περίοδο που απουσιάζουν από την Ελλάδα.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.