Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Οικονομικών, ο άρτι αφιχθείς… Οικονομίδης…

Μόλις ήρθε, για να μείνει. Ο Νίκος Οικονομίδης θεωρείται ως ο πιθανότερος διάδοχος του Στουρνάρα.

Στα πολλά προσόντα του, ένα από τα σημαντικά, η φιλία του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Στο…
βιογραφικό του αναφέρονται τα εξής:

Ειναι Καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business στο New York University, και Ιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής του NET Institute.

Η έρευνά του εστιάζεται στα οικονομικά των αγορών δικτύων, ρύθμισης του ανταγωνισμού, δημόσιας οικονομικής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών, και του Διαδικτύου.

 Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Columbia και Stanford. Είναι Ιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής του NET Institute, που είναι ενα παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην έρευνα των οικονομικών των δικτύων και των βιομηχανιών και αγορών υψηλής τεχνολογίας.

Ο δικτυακός του χώρος περί των οικονομικών των δικτύων http://www.stern.nyu.edu/networks/ κατατάχθηκε τέταρτος στον κόσμο στα οικονομικά απο το περιοδικό The Economist.

Έχει συμβουλεύσει την Federal Trade Commission (ΗΠΑ), τις κυβερνήσεις της Ελλάδας, Ιρλανδίας, Καναδά, Νέας Ζηλανδίας, και Πορτογαλίας, τους Γενικούς Εισαγγελείς της Νέας Υόρκης και του Τέξας, Ομοσπονδιακές Τράπεζες των ΗΠΑ, την Τράπεζα της Ελλάδας, χρηματιστήρια, και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και τηλεφωνίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.