Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ας ενημερώσει κάποιος τον Κουκοδήμο ...




Τα έφερε έτσι η ζωή ώστε να γίνει υφυπουργός Παιδείας, αφού πρώτα εκλέχθηκε βουλευτής, σε αυτή τη χώρα ο Κώστας ο Κουκοδήμος. Να το υποστούμε κι αυτό το μαρτύριο, μόνο ας φροντίσουν κάποιοι να...
μας είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επίπονο.

Σε σημερινή του συνέντευξη στον Αθήνα 9.84, ο κ. Κουκοδήμος δήλωσε:

«Δεν είμαι κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, σ' όλο τον κόσμο. Πρέπει να υπάρχουν γιατί ανεβαίνει το επίπεδο της γνώσης και οι τίτλοι σπουδών... Αντιδράσεις υπάρχουν, διότι τα οχτώ μεγάλα πανεπιστήμια -που ανήκουν στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου- αντιδρούν, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι τι θέλει ο απλός πολίτης. Και πιστεύουμε ότι θα γίνει κάποια νομοθετική ρύθμιση ειδικά γι' αυτό. Είναι κάτι που θα γίνει από Σεπτέμβριο, γιατί αυτή τη στιγμή προέχουν οι προτεραιότητες του υπουργείου ν' ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου.»

Με όλο το σεβασμό στο σημαντικό του αξίωμα, θα ήθελα να ενημερώσω τον κ. Κουκοδήμο ότι και μετά τις 11 Σεπτεμβρίου όταν και θα έχουν ανοίξει τα σχολεία, πάλι δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει το συλλογικό όνειρο της Νέας Δημοκρατίας για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ας του εξηγήσει κάποιος ότι δεν απαιτείται απλώς μια «νομοθετική ρύθμιση ειδικά γι'αυτό» αλλά κοτζάμ συνταγματική αναθεώρηση η οποία και θα πρέπει να περιλαμβάνει και την αλλαγή του άρθρου 16!

Γενικά, είναι λίγο σύνθετα τα πράγματα στο χώρο της Παιδείας κι ας μην φαίνεται αυτό από τα πρόσωπα που επέλεξε αυτή η κυβέρνηση να κάνουν κουμάντο.

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.